D4: Hoog niveau om de Amsterdam Cup

Op de velden van DCG in Amsterdam streed de D4 mee om de Amsterdam Cup. Het betrof een 2 daags evenement. Dag 1, de zaterdag betrof het poulewedstrijden, dag 2, de zondag werd je ingedeeld in een winnaarspoule en een verliezerspoule.

Onze eerste wedstrijd speelden we op veld 2, dat was een Engels elftal Sholing Reds. Deze jongens van de Reds waren een stuk groter dan onze jongens, ik denk dat het gewoon C-tjes waren ook omdat ze de hoekschop bij de cornervlag namen.

Het werd ook een dikke nederlaag. De jongens vonden het prachtig om tegen een buitenlands team te spelen ook omdat ze met spelersbussen kwamen. We konden al gelijk zien dat de beleving heel anders is dan in Nederland. De overige wedstrijden van Dag 1 speelden we op het hoofdveld. De tweede wedstrijd was weer een Engels elftal, AFC Ewel, deze jongens speelden in oranje shirts, dus de boys uit de D4 hebben hun eerste interland gespeeld. Maar ja ook dit Engels elftal was een maatje te groot. De derde wedstrijd was tegen Legmeervogels D3, eindelijk kregen we hier wat mogelijkheden, uiteindelijk trokken we toch aan het kortste eind door een nipte nederlaag. De laatste wedstrijd ginge tegen de thuisclub DCG D4 en ging ook ruim verloren. Conclusie van Dag 1, een erg hoog niveau. Na de poulewedstrijden werd ook het programma voor de zondag bekend. Dag 2 begon voor de D4 een uurtje later dan de eerste dag. De eerste wedstrijd was Forza Almere D2 de tegenstander, al gauw blijkt dat het een zware dag zou worden. Forza Almere won met ruime cijfers, onze tweede tegenstanders van de dag was Geuzenmiddenmeer D1. De D4 speelde verdienstelijk 1-1, het eerste doelpunt en punt van het toernooi. Pelle was de gelukkige die het tot nu toe enige doelpunt van het toernooi maakte. De derde tegenstander was een paar maatjes te groot, hun laatste man was volgens mij ook 2 meter lang. Ook dit werd een ruime nederlaag. Onze laatste wedstrijd was tegen onze buren DSS D3. Alle spelers hadden het gehad, op alle fronten kwamen we dit toernooi tekort, de laatste wedstrijd werd dus ook een nederlaag. Al met al een zwaar toernooi waar de jongens 8 wedstrijden speelden....

Donderdag volgt voor de D4 het toernooi bij FC Lisse en zaterdag het toernooi bij WFB in Ouddorp (Zeeland)

Hieronder een foto van de wedstrijd Sholing Reds – ALLIANCE D4 om de Amsterdam Cup

Sholing Reds - Alliance  D4  (Amsterdam Cup)