Alliance F8 wint Jan Woortman-toernooi

De prijsuitreiking dreigde heel even in het water te vallen, met een tweede plaats-notering, maar de fout was snel hersteld: de F8 van coach Rob Douben is zaterdag ongeslagen winnaar geworden in poule G van het vermaarde Jan Woortman-toernooi in Bloemendaal.

Een grootse prestatie, want het regende onophoudelijk en het gras, nou ja, het veld was een modderpoel geworden waarop het lastig spelen viel. De eerste wedstrijd won de f8 van de jongens van F7, doelpunt van de onnavolgbare Sebas Douben. De tweede wedstrijd was tegen Bloemendaal, een stuk lastiger maar tenslotte werd het 4-2, alle doelpunten op naam van Manu Dekel, een jongen die zich echt ontwikkelt als een superspits.

De laatste wedstrijd speelden de jongens tegen DSS, en dat was de finale want ook DSS had alles gewonnen tot dan toe. Alliance kwam nog achter met 1-0, maar daarna veegden ze hun tegenstander van het veld. Het werd 7-1, met wederom doelpunten van Manu en Sebas en deze keer ook twee van Noud van Deijl, waarvan de eerste een weergaloze hakbal. Doorweekt waren ze en vuil van onder tot boven, maar wat hadden ze hun best gedaan, ook de andere jongens, zoals Youri, die steeds sterker wordt, Sam die samen met Skip de rots in de branding is, en niet te vergeten Loet die veel acties maakte.

Nadat ze de juiste beker en de medailles hadden opgehaald in de bestuurskamer van BVC Bloemendaal, bleef het nog onrustig in Bloemendaal.