C1: nog 9 punten te gaan!

Vandaag moest de C1 tegen Zwanenburg C1 die in de middenmoot van de competitie staat. Het was een weerzien van goede vrienden en bekenden en ondergetekende dit keer. De wedstrijd was er dus een van een dubbel gevoel, maar een ieder weet dat er heel wat op het spel stond dus er moest gewonnen worden. Vrijdagavond een afmelding van Daan, onze rechtsback met een enkelgevalletje, maar wij hebben onze multi-inzetbare Wesley die deze plek zonder problemen overnam. Nadat we onze bespreking hadden gedaan werd er afgetrapt en de wedstrijd ging redelijk gelijk op in de 1e helft met een klein overwicht van Alliance.

Zwanenburg hanteerde de mandekking tactiek waardoor we eigenlijk niet aan voetballen toekwamen, maar toch gebeurde het, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong door onze in blakende vorm stekende Joel die weer eens op kwam stomen van eigen helft. Daarna kregen we nog enkele grote kansen maar helaas bleef het 1-0 tot de rust.
In de rust hebben we de tactiek iets aangepast om onder de mandekking uit te komen, wat resulteerde in een galavoorstelling in de 2e helft. Zwanenburg kwam er niet meer aan te pas. Het wachten was op de 2-0 en die kwam er door een prachtige voorzet van Youri, die door Patrick werd ingeschoten. Daarna voorkwam de paal en lat totaal 4x dat de voorsprong werd uitgebouwd. De 3-0 kwam er toch door weer een prachtige combinatie middenveld/aanval die David vanaf de 16 meter onberispelijk inschoot.

Jongens jullie hebben weer een prachtige wedstrijd gespeeld en onze toeschouwers worden elke week verwend met ons spel en doelpunten (91 stuks met nog 3 wedstrijden) te gaan. En we zijn ook het enige team waarvan de koploper niet gewonnen heeft, dus dat zegt wat over ons team.
Nog 3 wedstrijden en 9 punten dan …. of promotie als beste 2e in de 1e klasse 01 t/m 06. Jongens allemaal geweldig gespeeld.
Jongens van de D bedankt en Daan voor het vlaggen.

Opstelling: Jesse van Uitert, Wesley Sieraad, Youri van Baarle, Bernard van der Sluis, Joel Allassi, Young Kon Yong, Bas Roos, Robbie den Boer, Tijn Burghout, Hans Heiligers, David Duijff, Patryk Biernat.