D7M verschalkt koploper Hillegom


Hillegom D5 verscheen als trotse, ongeslagen koploper op het kunstgras aan de Egelantierlaan. Onze D7M-meiden stonden stijf onderaan na drie ongelukkige nederlagen, dus we waren royaal de underdog. Verder misten wij Hannelore, Jessica en Zhitao; Luca was een paar dagen ziek geweest, Anna Bo en Hannah hadden last van hun knie, Jula van haar schouders, Rosalie van haar rechterarm, Lune is al een half jaar aan het tobben en aanvoerster Anna was ook niet helemaal fit. Kortom, een peptalk was aan de orde. Die peptalk werd gelukkig ondersteund door een van de tegenstanders, die hardop tegen een teamgenootje zei , dat er vandaag aan het doelsaldo gewerkt zou worden……

In de 1e helft was Hillegom ook sterker, met de wind in de rug drukten ze ons terug en we dankten veel aan de steeds beter keepende Julia, die een paar goede reddingen verrichte. Maar we deden door nood gedwongen meer ontdekkingen: Eef blijkt een prima ausputzer, die samen met Luca ontzettend vaak goed ingreep. Alleskunner Rosalie wist – ondanks het feit dat ze zei dat ze niet kon sprinten – zeer geconcentreerd de rechtsbackpositie te bemannen. Er werd geknokt tot en met, niet in de laatste plaats door Jula en Pien op rechts.
In de tweede helft hadden we niet alleen twee verse krachten, Nina en Franny, maar ook Sterre en Anna Bo herstelden zich van een voor hun doen wat matte 1e helft. De wedstrijd raakte meer in evenwicht en wij kregen zowaar kansen. Uit weer zo’n goede corner van Olivia, die ook al met de week beter en feller wordt, kopte Nina haar allereerste kopgoal binnen en dus de 1-0. Daarna golfde het spel heen-en-weer. Franny bleek op rechtsmidden een bikkelaar met enorm loopvermogen, Nina deed het prima op mid-mid, waardoor Hannah en captain Anna voorin gevaar konden stichten. Een goede passeeractie van Hannah werd gevolgd door een afgemeten voorzet en Anna tikte de inmiddels verdiende 2-0 binnen. Daarna werd het nog even spannend, maar pas twee minuten voor tijd maakte Hillegom de aansluitingstreffer.
Geweldige prestatie, meiden. Ook complimenten naar spelers, coaches en ouders van Hillegom, die heel sportief reageerden op wat toch een teleurstellend resultaat moet zijn geweest. Daar was een blauwe kaart op zijn plaats geweest (maar daar lees ik nu net pas over op onze website…..).