Runner-up MB2 gestopt in opmars

Het moet een onwerkelijke wedstrijd voor HSV geweest zijn. Deze week was de vader van een van de speelsters overleden. En toch stond HSV op het veld. Zelfs het meisje dat haar vader heeft verloren, speelde mee. Dit getuigt van heel veel mentale kracht en van respect voor de vader.
HSV behoort tot de koplopers in onze poule. En hoewel Alliance met een zeer sterke serie de runner –up is, wisten dat het moeilijke wedstrijd zou worden.

De eerste helft had Alliance een hele sterke wind in de rug. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van HSV. Lynh, Sam en Isa (ongelooflijk hard gewerkt) hielden achter de gelederen gesloten.
Alliance zette HSV vast. Misschien wel een beetje te vast. Op Discovery Channel heb je een programma waar zij allerlei testjes in doen. In een van de testen lossen ze maizena op in water. Dit blijft een vloeistof, je kunt er zo met je vinger door roeren. Maar sla je er hard op dan lijkt het of je op beton slaat.
En zo voelde de eerste helft: hoe harder Alliance drukte, hoe weerbarstiger de verdediging avn HSV. Wij kregen geen mogelijkheden om eens lekker uit te halen. Telkens zet zat er wel een HSV voet of been tussen.
Hoewel Alliance een zwaar veldoverwicht had, waren de twee beste kansen voor HSV. Hun ranzendsnelle voorhoede kwam een enkele keer gevaarlijk door. Dankzij fabuleuze reddingen van Tamar hielden wij de nul. Tijdens een van de reddingen is een botje in de vinger van Tamar versplinterd. Dit bleek pas zondag.

De tweede helft zou wel eens zwaar worden: HSV met de snelle spitsen en wind mee.Onze vrees werd bewaarheid en binnen 3 minuten kregen wij twee ballen om de oren. Een misverstand in de verdediging was niet meer te herstellen door de keeper: 1-0. De tweede goal was een typische situatie waar wij bang voor waren: HSV kwam snel door over de vleugel en scoorde mooi in de verre hoek. Daat hielp geen keepertje-lief aan.
Na de eerste schrik verwerkt te hebben pakte Alliance de draad weer op. Ondanks de enorme tegenwind en een goed HSV vochten wij ons weer naar voren. Langzaam kreeg Alliance meer vat op het middenveld en wist weer mooie aanvallen op te bouwen. Dit maal met meer ruimte in de verdediging van HSV. Ons harde werken werd beloond met een prachtige goal van Vivian. De aanvallen van HSV liepen stuk op de goede verdediging: Sam en Isa stonden zeer goed te voetballen. Centraal achterin speelde Tamar uitzonderlijk goed.
De gelijkmaker hing nog even in de lucht maar wilde niet vallen.
Meiden goed gespeeld. Helaas verloren. Nipt verloren van een in meerdere opzichten indrukwekkende tegenstander die misschien wel kampioen gaat worden. Zoals Maureen zei: “ Ik baal dat wij verloren hebben, maar voor HSV is het heel fijn dat zij deze wedstrijd hebben gewonnen.”