Trots op de E3!

In de wedstrijd waar het ging om de koppositie hebben de jongens van de E3 hun aloude tegenstander KHFC, dit keer de E4, in eigen huis weten te verslaan: 3-4! In het begin van de wedstrijd speelde een bepaald ontzag voor de tegenstander nog een rol. Er werd nog wat weifelend gespeeld en passes waren te kort of onzuiver. Daar wist de tegenstander, die op niets anders dan een overwinning had gerekend, wel raad mee.

Binnen 10 minuten stond het 0-3. Intussen was duidelijk geworden dat KHFC alles op de aanval gooide en de verdediging aan één of twee spelers overliet. Met lange uittrappen van Siep sloegen we de druk zettende spelers van KHFC over en zetten de aanval in met Roman, Zep en Siep. Met inzet en loopvermogen kwamen we zo terug. De 1-3 van Roman deed de hoop herleven, maar dat we door doelpunten van Zep en Thijs nog vóór rust gelijk kwamen was een bijna sensationele ontwikkeling! De overtuiging was terug en het opzetten van aanvallen werd steeds beter. KHFC moest stappen terug doen en twijfel sloop in hun spel.

In de tweede helft kwamen we vaak onder druk te staan, maar de oersterke verdediging van Storm, Jaran en Joep stoorde de aanvallen steeds effectief. Abel ontpopte zich niet alleen tot een balvaste spelverdeler, maar maakte bovendien al vrij vroeg in de tweede helft de uiteindelijk beslissende 3-4. De aanvallende druk van KHFC nam geleidelijk aan weer toe, maar snelle uitbraken via Luca, Thijs en Zep zorgden ook aan de andere kant voor gevaar. De spanning steeg tot grote hoogte en enkele ouders begonnen lichte hartproblemen te krijgen. Nadat we bijna de 3-5 hadden gemaakt, kreeg de tegenstander een vrije trap op ca. 20 meter van het doel. Onverschrokken werd een muur van 4 opgetrokken en stonden broers Siep en Joep op de doellijn. Het harde schot vloog over de muur tegen de bovenlat en de terugstuitende bal werd snel weggewerkt. Waar bij de tegenstander wanhoop begon toe te slaan, werden onze jongens alleen maar meer vastberaden en steeds vroeger werden de aanvallen van KHFC onderbroken. De laatste fluitsignaal werd op en naast het veld met groot gejuich begroet en de koppositie helemaal waargemaakt! Trots op de inzet en de veerkracht van deze jongens!!