MB2 Monsterscore in het Noorden

Met de paspoorten op zak togen wij naar het einde van de bewoonde wereld. Prachtig voetbalweer en Alliance startte met de min of meer vaste opstelling.
Aanvankelijk kon EVC het tempo nog bijbenen, maar vanaf de tiende minuuut speelde Alliance voornamelijk op de helft van de tegenstander. Zoals afgesproken stond Maureen ver voor de goal te keepen (tot opwinding van het publiek). Enkele uitbraken werden weer door Lyhne (“weg die bal”) , Isa (“met turbo”) en Luka (“Ingrijpen, kijken, passen”) in de kiem gesmoord.

De hele MD-vleugel liep trouwens uitstekend te voetballen (Eef, Anna en Luka).
Vivian speelde heel erg sterk. Na en kwartier slalomde zij door de verdediging van EVC en prikte de bal in het net. Alliance kreeg meer kansen. Een goal van Tamar werd nog afgekeurd. Even later scoorde Romey met een mooi schot de nul-twee. Juwe tekende de nul-drie aan.
In de tweede helft een nog dominanter Alliance met af en toe hele mooie combinaties. Guus was sterk op de flank en Maureen was weer overal waar de bal was. De grote uitblinker was Vivian. IJzersterk aan de bal en betrokken bij vele mooie aanvallen. Tamar scoorde prachtig uit een vrije trap vanaf twintig meter. Net als vorig keer geldt hier: grote klasse. Even later bepaalde Vivian de eindstand op 0-5.
Alliance werd steeds aanvallender. Had de caoch aanvankelijk het probleem dat niemand wilde keepen, nu kwamen er zelfs klachten van de verdedigers dat zij op een andere positie wilden spelen, meer naar voren dus. Eef, onze keeper in de tweede helft, is nog even over de middellijn geweest, maar veel aanvallender is het niet geworden. EVC kreeg aan het einde van de wedstrijd nog wat kansen en corners. Eef was steeds op tijd terug en liet zich niet passeren.

Meiden dit was weer een mooie wedstrijd. EVC had een goed team met ook goede voetballers