E8 laat DIOS kansloos

Na 2 weken oefenwedstrijden gespeeld te hebben werd het weer eens tijd voor een competitiewedstrijd. De E8 moest richting Nieuw Vennep want DIOS E10 was de tegenstander. Na de winterstop zat de E8 een beetje in een dip, na de goede prestatiereeks in de najaarscompetitie, een mooie derde plaats. DIOS had immers nog maar één competitiewedstrijd gespeeld en gewonnen, dus daarom dacht ik het zal een moeilijke wedstrijd worden. De eerste helft hadden we het inderdaad moeilijk we stonden heel vaak met de rug tegen de muur, we kwamen er zelden uit.

De keeper van Dios kreeg amper wat te doen, totdat Joshua de bal naar voren joeg en onze diepe spits en clubtopscorer Tijs ging alleen op de keeper en joeg de bal in de touwen 0-1. Achterin zat het redelijk goed, met Thomas en Joshua, af en toe werd de voorwaartsen van de tegen partij de veel ruimte weggegeven maar daar stond altijd onze betrouwbare sluitpost Jesse, die hunkert naar een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Het middenveld was ook goed bezig met Tomas, de onvermoeibare Mick en Joris achter de hand die ook steeds meer z`n mannetje staat. Voorin probeerden Colin en Tijs het wel maar kwam niet door de hechte verdeiging van DIOS.
Uiteindelijk gingen we met een eigenlijk onverdiende 0-1 rusten. In de rust moesten er een paar puntjes op de i worden gezet, zoals dat er strakker moest worden verdedigd, dat de aansluiting van achteruit naar de spitsen beter moest. De tweede helft begonnen we goed. DIOS had af en toe gevaarlijke corners maar Colin kon het ook, hij vond het hoofd van Tomas die via een speler en keeper het net in ging (0-2). De tweede helft stond het als een huis er werd weinig meer weggegeven. Halverwege de tweede helft was het Colin himself die van afstand de bal hard achter de keeper joeg 0-3. De wedstrijd was gelopen, voor de statistieken was het Tijs die zijn 54ste doelpunt van het seizoen binnen joeg 0-4. Daarna waren er nog 7 minuten te spelen, je kon zien dat de vermoeiheid binnen sloop, dat moet eruit, want een wedstrijd duurt 2x25 minuten. Al met al we gingen tevreden huiswaarts. Volgende week wacht de E8 weer in Nieuw Vennep VVC.
Helaas deze zaterdag kon de verslaggever niet bij de D4 zijn want beide wedstrijden vielen op hetzelfde tijdsstip. Gelukkig komt dat niet zoveel voor.