C1 op tijd bij de les!

Een wedstrijd met twee gezichten
Woensdagavond stond de inhaalcompetitiewedstrijd tegen DSOV C1 op het programma. DSOV bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst. Wijzelf hebben nog een kleine kans om misschien wel voor een stuntje te zorgen in deze competitie van de 1e klasse.
Onze C1, wat kunnen we daar van zeggen.! Een geweldige groep en elke speler heeft zijn eigen specialiteiten. Wij zijn alle wedstrijden beter, maar het geluk ontbreekt af en toe in de breedste zin des woords.
We spelen zeer aanvallend met gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd. Opvallend is dat we thuis de meeste punten laten liggen!

De wedstrijd

We begonnen zonder onze aanvoerder Bas die nog op wintersport was; dus met een nieuwe nummer 10. We openden goed, in de 3e minuut schoot David de 1-0 er al in en dat was lekker. Daarna kantelde de wedstrijd. DSOV speelde met 2 spitsen en onze verdedigers wisten er niet mee om te gaan, wat leidde tot een kleine desorganisatie in onze verdediging. Dat veroorzaakte bij mij kromme tenen en moest ik machteloos toezien hoe onze tegenstander met lange halen de bal naar deze twee snelle mensen speelde. Deze spelers kregen kans op kans met de 1-1 tot gevolg. Ook wij hanteerden de lange bal, maar verloren de slag op het middenveld en waren we blij dat er voor de rust werd gefloten.

In de rust was ik een beetje boos op de mannen, duels werden verloren, er werd niet opgebouwd, niemand wist wie de spitsen op moest pakken, kortom verbazing hoe de mannen de eerste helft hebben gespeeld.
Maar goed alles weer uitgelegd en besproken, dus op naar de 2e helft.

Dit was weer het andere gezicht van de C1. De jongens hadden het begrepen en de boosheid van de 1e helft veranderde weer in trots. Deze jongens pakten het voetbal weer op en DSOV kwam er niet meer aan te pas. De mannen waren heer en meester op het veld en de DSOV spitsen raakten bijna geen bal meer. Daarentegen kregen wij legio kansen en werd er nog 3x gescoord; 1x David en 2x Wesley (Wesley viel uit met een spierblessure, Hans Heiligers viel geweldig in). Eindstand 4-1!
Mannen, de eerste helft wist ik echt niet wat ik zag, maar de tweede helft verdienden jullie een dikke 9!

Team: Jesse, Daan, Bernard, Youri, Joell, Young, Wesley, Tijn, Hans, Yoep, Patrick, David, Robbie