Uitstekende D7M is lief voor Velsen

Na een erg lange onderbreking konden de D7M-meiden eindelijk weer de wei in. Het was een prachtige zondagmiddag, fijn voetbalweer en het gebrek aan wedstrijdritme was nauwelijks waarneembaar. Onophoudelijk bestormden de Alliance-meisjes het Velsen-doel en creëerden kans-op-kans. Maar zoals wel vaker dit seizoen toonden zij zich ook meesters in het missen van opgelegde kansen. Na een mooie voorzet van Pien schoot Rosalie over en dat was een voorteken.

Niettemin namen wij toch de leiding nadat Eef in het strafschopgebied een hoge bal zeer fraai controleerde en rustig binnenschoof. Het wachten was op de 2-0 maar uit een corner kopte een Velsenaar op zijn dooie gemak binnen, omdat niemand met hem mee sprong. 1-1 bij rust. In de tweede helft kregen we de wind schuin tegen en we vreesden het ergste. Dat bleek echter ongegrond. Weliswaar kwam Velsen vaker voor onze goal, maar het regende werkelijk mogelijkheden aan de andere kant. De meiden waren fel, combineerden gestroomlijnd en zochten ook goed de diepte, want er stonden snelle meiden als Jula en Rubie voorin. De uiterst actieve Olivia raakte echter tot twee keer toe na een run van 40 meter de keeper, Anna van de V schoot na een prachtige actie op de paal.. en zwiepend voorlangs met links. En ook Pien kreeg toch een kansje waar je van dacht ‘die had erin gekund…’. Eef miste veel makkelijker kansen dan degene die ze in de 1e helft wel benutte. Achterin gaven we gelukkig weinig weg, want na het missen van de tiende open kans sloop bij de ouders het vermoeden er in, dat je na het missen van zoveel kansen wel zeker onbenullig zou moeten verliezen. Keepster Julia is echter enorm vooruit gegaan met haar uittrap en zij hield er een paar mooie ballen uit. Verder heersten in het centrum de snelle Hannah en de bikkelharde Luca, op de flanken waren eerst Jessica en Anna Bo en later Zhitao en Rosalie sterker dan hun tegenstander. Jessica zorgde nog voor een mooi hoogtepunt met een panna, die zowel bij de jongens als de meiden voor veel hilariteit zorgde! In de allerlaatste minuut kreeg de uitstekend spelende Hannelore bijna de beloning voor haar harde werken. Na een prachtige draf tot de achterlijn trok ze de bal keurig op de penaltystip, maar de spitsen liepen elkaar in hun ijver in de weg en de verdiende winnende goal bleef uit.
Ga zo door, meiden. Op een gegeven moment vliegen die ballen er in. We blijven en hard op trainen!