D4 verliest nipt van Spaarnwoude in oefenduel

Ooh wat was het rustig op de velden van Alliance, omdat de KNVB geen wedstrijden heeft gepland in dit weekend ivm de voorjaarsvakantie. Maar de D4 zou de D4 niet zijn als er toch nog gespeeld zou worden. Vorige week ging onze oefenwedstrijd niet door bij Zandvoort ivm de vele regen die was gevallen. Dit keer ging het wel door op het kunstgras van Alliance. Ik had weer een oefenwedstrijd geregeld dit keer tegen Spaarnwoude D2.

De D4 kwam om een elftal te vormen 2 spelers tekort, dus hebben we 4 spelers uit mijn E8 en 1 spelers uit de E7 opgeroepen, zodat deze jongens ervaring kunnen opdoen om op een groot veld te spelen, deze jongens gaan volgend seizoen naar de D-pupillen. Enfin het zou een doelpuntenfestijn worden. We begonnen met Pelle in de goal, de tweede helft zou hij afgelost worden door Jesse uit de E8. Al gauw keken we tegen een 0-2 achterstand aan, gewoonweg de felheid ontbrak in de duels, dat Spaarnwoude wel had. Maar nu met de inbreng van Twanny boy, hij maakte toch even het verschil, die een zuivere hattrick liet noteren en de 0-2 achterstand omboog in een 3-2 voorsprong. Daarna scoorde Spaarnwoude de gelijkmaker, een seconde voor het rustsignaal scoorde Spaarnwoude de 3-4 maar het was grensrechter Omar die vlagde voor buitenspel, maar door lang overleg tussen scheidsrechter Julius en Omar werd het doelpunt toch goedgekeurd. En zo gingen we met een 3-4 achterstand de rust in. Zoals gezegd speelden we met Tomas, Thomas, Jesse en Joshua uit de E8 en Gijs uit de E7, alle 5 spelers deden het naar behoren, en dat voor het eerst op een groot veld. Deze 5 spelers merkten wel dat het allemaal wat harder gaat bij de D-pupillen. Keeper Jesse had een moeizaam begin, maar herstelde zich goed. Na de 3-4 liep Spaarnwoude uit naar 3-5 en 3-6.
De vaste keeper Pelle kon nu een keer voetballen en scoorde de 4-6. Het werd toch nog spannend van Thomas maakte er 5-6 van. Vlak voor tijd was het toch Spaarnwoude die aan het langste eind trok door de 5-7 in de touwen te jagen.
Al met al konden we terug kijken op een nuttige oefenwedstrijd zeker voor de jongens die volgend seizoen naar de D gaan.
Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Jong Aalsmeer United.