De E3 nog steeds koploper

De E3 zijn na 4 wedstrijden nog steeds koploper in de 1e klasse tot 10 jaar. Zaterdag in Vijfhuizen, bij windkracht 9, werd opnieuw een overwinning behaald. Deze keer werd DSOV E2 overwonnen. Het was opnieuw een mooie teamprestatie, waarbij iedereen hard werkte en de gevaarlijke tegenstander geen kans gaf om in hun spel te komen. Met de wind mee in de eerste helft hadden we een groot overwicht, maar konden de kansen moeilijk benutten. De wind verwaaide de diepe passen over de achterlijn; wel kregen we veel corners. Bijzonder was de corner die we kregen omdat een uittrap van de DSOV keeper terug over de achterlijn waaide! Laag spelen was de clou.

Na een paar keer vuren op het DSOV doel was het topscorer Zep die het eerste doelpunt scoorde. Keeper Siep hield enkele gevaarlijke uitvallen van DSOV tegen met goede reacties en de voorzetting langs de zijkanten verliep soepel. Vooral de combinaties tussen Abel en Roman over links, gevolgd door voorzetten naar de spitsen Zep en Thijs, leverden gevaar op.
In de tweede helft was het zaak de aanvallers van DSOV geen kans te geven. Door man op man te spelen in de verdediging werden de aanvallers van DSOV geneutraliseerd door onze sterke verdedigers, Storm, Joep en Jaran. Ook nu verliep de voorzetting vaak over links, waar Jaran met Abel of Roman de overschakeling verzorgde. Over rechts kwam Luca een paar keer gevaarlijk door, maar het was opnieuw Zep die diep in de tweede helft de beslissing forceerde: 0-2.