D4: Windkracht 10 aan de Westeinderplassen

De D4 had wat recht te zetten na de echec 2 weken geleden tegen VVC. Op deze vroege zaterdagochtend ging de D4 op bezoek bij RKDES in Kudelstaart. Het zou een loterij worden wie er met de winst er van door ging.

De eerste helft begonnen we met de wind tegen, de bal moest laaggehouden worden maar al gauw was duidelijk dat er geen voetballen aan was. De eerste helft kregen we een aantal goede kansen maar de bal rolde op dat moment niet verder bij een doelpoging. RKDES D2 begon dus met de wind mee, voor de D4 was het alleen maar proberen stand te houden. RKDES kwam halverwege de eerste helft dan ook op 1-0. Een aantal minuten later was het Maxime die van afstand de bal over de keeper liet zeilen, gedragen door de wind, de bal bleef lang in de lucht hangen zodat de keeper te vroeg de lucht in ging. Niet veel later was het RKDES dat de 2-1 liet aantekenen dat tevens de ruststand was. De tweede helft kunnen we kort over zijn, er waren weinig kansen, de kansen die er waren gingen ver over de dwarsligger. We hoopten met onze snelle aanvallers er een slaatje uit te slaan maar de 2-1 ruststand was tevens de eindstand.

Volgende week speelt de D4 een oefenwedstrijd bij Zandvoort of bij Hoofddorp!!