Alliance'22 A1 op weg naar lijfsbehoud?

Afgelopen zondag speelde de A1 van onze club een belangrijke wedstrijd tegen Sporting Martinus. De A1, welke een slechte eerste helft van het seizoen achter de rug heeft, probeert in de tweede seizoenshelft onder de bezielende leiding van Willem, Bas en Tim in de 1e klasse te blijven. Zij, het bestuur en de spelers weten dat dit een hele klus gaat worden. Na 3 wedstrijden in 2014 heb ik er geloof in dat het nog kan lukken. 2 weken geleden werd er nipt met 2-1 verloren van Swift en vorige week was men kansloos tegen het sterke Bloemendaal.

Afgelopen zondag was Sporting Martinus de derde tegenstander in 2014. De nummer zes op de ranglijst. Stevige grote jongens en dat tegen onze grotendeels 1e jaars A en 3 B junioren.
Na een rommelige eerste helft stond het 0-0. De ouders waren gematigd positief. Het kon de tweede helft nog alle kanten op. In de rust werd er 3x gewisseld. De B junioren Tijmen en Dirk werden ingebracht en Steven die vanuit de A2 de A1 is komen versterken. Het werd een hartverwarmende tweede helft. Op doel stond Elvis, die zeer geconcentreerd stond te keepen. Achterin centraal stonden Boyd en Joost als vanouds hun mannetje. De backs Jordi en Rick waren in grote vorm en schakelden met gemak de snelle spitsen uit en kwamen tevens geregeld mee naar voren om een voorzet af te leveren. Op het middenveld stond Dirk te voetballen of als hij bij de B's speelde, Sjoerd, terug gehaald uit de A2, net zoals Jordi en Steven stond te buffelen en was niet onder de indruk van die grote jongens. Daartussen stond Derek de gaatjes te vullen. Voorin was er veel flair van Steven en Tijmen die geregeld buiten om hun mannetje passeerden. Mischa was in de spits heel lastig voor de Amsterdammers en liep de longen uit zijn lijf..
Alliance zette in de tweede helft de druk er vol op en scoorde zeer verdiend de 1-0, door een mooi schuiver van Dirk halverwege de tweede helft. Na deze goal wilde Sporting Martinus de gelijkmaker produceren, echter verder als een schot tegen de paal kwamen zij niet.
Wij kregen nog enkele mooie counterkansen, echter deze werden helaas niet benut.
Einduitslag 1-0 overwinning.
Jongens, ik geloof erin om 10 punten achterstand weg te poetsen. Wel de neuzen dezelfde kant op, zorg voor een goede sfeer onderling en ga er elke week voor. Met deze trainersstaf moet het lukken.