C1 haalt uit bij EDO; one down, two to go

Zaterdag speelde de C1 uit bij EDO, een directe concurrent in de top van de eerste klasse. De heenwedstrijd werd ongelukkig verloren (1 – 2), dus de mannen waren er opgebrand om dat recht te zetten. Bovendien kon de C1 EDO op de ranglijst passeren, als er werd gewonnen.

De eerste fase van de wedstrijd oogt van beide kanten nerveus met veel balverlies en regelmatig een wilde trap om het spel te verplaatsen. Na een kwartiertje krijgt Alliance rust in het spel en trekt het initiatief naar zich toe. Het spel verschuift naar de helft van EDO, maar Alliance moet wel oppassen voor snelle uitvallen van de roodzwarten.

Halverwege de eerste helft wordt Wesley, net buiten het strafschopgebied, gestuit en verdient een vrije trap. De keeper kan het schot van Bas nog keren, maar David scoort vervolgens alsnog (0 – 1). Onze spits is messcherp vandaag. Even later knikt hij, opnieuw uit een rebound, ook de 0 - 2 binnen.
In de heenwedstrijd hadden we al gezien dat EDO een sterke as heeft en achterin een solide verdediging met een goede, grote keeper. Het wapen van EDO is de lange trap naar voren, waar een sterke, doelgerichte spits voor gevaar zorgt. Youri en Bernhard hebben de ´nummer negen´ de hele wedstrijd goed onder controle, met uitzondering van één moment, als een hoge bal tussen hen in stuitert. De EDO spits is attent, pikt de bal op en schiet hem, langs Jesse in de verre hoek (1-2). Lang kan EDO niet van dit moment genieten. Hun spits verstapt zich en wordt gewisseld. Vlak daarna scoort Bas, op slag van rust, de 3-1. Een mooi gedrukt schot van buiten de zestien.
Na de rust probeert EDO zich terug te knokken in de wedstrijd, met de sterk spelende nummer 10 en een extra mannetje in de voorste linie. Tevergeefs. EDO krijgt geen grip meer op Alliance. Onze verdediging blijft attent. Het middenveld en de voorwaartsen houden de tegenstander goed onderdruk. Waardoor de EDO verdedigers fouten maken en Alliance de bal regelmatig kan onderscheppen. Uit zo’n situatie weet David, tot twee keer toe, Tijn aan te spelen, die de 1 – 4 én de 1 – 5 binnen kan tikken. EDO zakt verder weg. In een noodgreep maakt een verdediger nog opzichtig hands en moet met zijn tweede geel van het veld af (in de eerste helft had hij al een kaart gekregen voor een charge op Joël). Alliance voetbalt de wedstrijd daarna gedisciplineerd uit. Als toetje scoort Patryk in de blessuretijd ook nog de 1 – 6.
Complimenten, alle mannen scoorde vandaag een dikke voldoende! Komende twee weekenden volgen Meervogels ’31 en HBC. Als de C1 daar op dezelfde manier voetbalt, worden dat hele mooie wedstrijden. Alles is nog mogelijk in deze competitie.

Opstelling: Jesse, Daan, Youri, Bernhard, Joël, Young, Wesley, Bas (60. Steven), Robbie (40. Tijn), David, Patryk