Thomas schiet de D4 naar de volgende bekerronde

De spanning was voelbaar bij de jongens van de D4, ongeslagen door de voorrondde van de beker gekomen. Zaterdag stond er in de eerste ronde van de beker de thuiswedstrijd tegen VVC D5 uit Nieuw Vennep op het programma. Vooraf wisten we dat het moeilijk zou worden tegen deze tegenstander ook omdat zij in hun competitie als tweede waren geëindigd.

De D4 begon met de aftrap, direct na de aftrap begon VVC direct te jagen op de bal, maar onze verdedigers lieten zich niet gek maken. Na ongeveer 10 minuten nam de D4 het heft in handen, zette VVC vast. Het tikkie takkie van de D4 werd goed uitgevoerd, voor de toeschouwers was het een genot om naar te kijken. Het leverde aardig wat kansjes op. Uiteindelijk was het Thomas die de D4 naar de verdiende 1-0 schoot. Zoals gezegd een prima eerste helft van de D4, dat met 1-0 ging rusten. Vol verwachting begonnen we op dit zware veld aan de tweede helft. Helaas begonnen we niet goed aan de tweede helft, het was VVC die het heft in handen nam en dat resulteerde ook in de gelijkmaker (1-1). De D4 kreeg toch even een tikkie, want de 1-2 lag ook al gauw in het net. De D4 toonde veerkracht, want we waren immers niet gewent om een achterstand weg te werken, het resulteerde in een handsbal van VVC in het strafschopgebied. PENALTY: Lars schoot het leer prima binnen (2-2). De D4 ging op zoek naar de winnende treffer, en jahoor het was Thomas die de D4 naar de tweede bekerronde schoot (3-2).
De dag erna, zondag, hadden we nog een oefenwedstrijd tegen de D1 staan, de D4 trad aan met 2 invallers en had 6 afzeggingen, onze hele aanval was er niet bij, dus er moest geïmproviceerd worden. Met de zware bekerwedstrijd nog in de benen, dat was duidelijk nog te zien, werd het een ruime nederlaag tegen de D1.
Volgende week staat onze laatste wedstrijd van het jaar op het programma, een oefenwedstrijd tegen HBC.