Alliance F6 ook te sterk voor HFC

Na de bekeroverwinning op Bloemendaal F8 speelde Alliance F6 afgelopen zaterdag uit bij HFC. Zoals altijd was alles bij HFC weer tiptop geregeld en kon er stipt op tijd op het fraaie F-junioren veld bij de Koninklijke worden afgetrapt. En hoewel HFC de aftrap had, waren we amper twee minuutjes onderweg of Alliance stond alweer op voorsprong. Mees was er als de kippen bij om geklungel in de HFC-defensie af te straffen en schoot meteen raak.

Alliance leek een eenvoudig ochtendje tegemoet te gaan en de voorsprong was voor sommige spelers het teken om eens rustig over het gras te gaan rollen of tikkertje te gaan spelen. Was er misschien sprake van Sinterklaas-spanning? Het leek er in ieder geval wel op..... HFC kwam door de geboden vrijheid al na vier minuten op gelijke hoogte en een doelpuntrijke wedstrijd leek te zijn geboren.

Wakker geschud door de gelijkmaker ging Alliance zich netjes weer richten op de bal en binnen een kwartier was er orde op zaken gesteld. Mees maakte uit een vrije trap de 2-1 en een enorme poeier van afstand in de kruising van onze topscorer zorgde voor de geruststellende 3-1 voorsprong bij rust.

In de tweede helft ging HFC beter spelen en dreigde Alliance weer een beetje in slaap te sukkelen waardoor het nog even spannend dreigde te worden. De thuisploeg maakte de 3-2 maar verder dan twee goals liet Alliance het niet komen. Mees maakte zijn vierde van de dag en het slotakkoord werd verzorgd door Bo die de 5-2 eindstand op het bord bracht. Al met al toch 'gewoon' weer winst met een ruime marge en dus prima gedaan van de F6!