E8 verliest van de koploper

Op deze koude zaterdagmiddag trad de E8 in het strijdperk tegen VSV E3 uit Velserbroek. Vooraf wisten we dat het een sterke ploeg zou zijn, de koploper in onze poule had tot nu toe alles gewonnen en de doelcijfers logen er niet om 77-4. Aan ons de taak om daar verandering in te brengen. We begonnen de strijd met onze vertrouwde doelman Jesse, achterin het vertrouwde koppel Boet en Thomas met daar tussenin Tomas, op het middenveld Daan en Joris en voorin Colin en Joshus, en we begonnen met Tijs als wissel. De E8 begon goed aan de wedstrijd, we waren in de beginfase ietsje sterker.

Pas na een klein kwartier spelen kwam VSV op voorsprong 0-1. De E8 begon daarna weer een beetje te tikken en het leverde ook de verdiende gelijkmaker op door wie anders dan Tijs. VSV werd sterker maar door goed keeperswerk van Jesse bleef het lang 1-1, vlak voor het rustsignaal kwam VSV op voorsprong 1-2. De 2 doelpunten werden te makkelijk weggegeven. In de rust opgehamerd dat dit de tweede helft niet meer voor moest komen. De tweede helft begonnen we slecht want binnen nog geen minuut lag de bal in het net 1-3. De E8 toonde veerkracht en kwam door schitterend combinatiespel van Tijs en Colin op 2-3, Colin was de maker van het tweede Alliance doelpunt. We hielden goed stand maar VSV klwam weer te gemakkelijk aan hun vierde doelpunt, maar het was dit keer weer Tijs die de 3-4 aantekende. Alweer gingen we op zoek naar de gelijkmaker, weer lukte het niet want de bal vloog er aan de andere kant weer in 3-5. Nu weer proberen of we de aansluitingstreffer kunnen maken en ja hoor het was Colin die de 4-5 maakte. Maar helaas met nog een paar minuten te spelen geloofden de jongens er niet meer in want VSV liep weer uit naar 4-6 en vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-7.
Jongens jullie hebben geknokt voor een mooi resultaat. Uiteindelijk bleven we met lege handen staan, niet getreurd de E8 staat op een mooie 4e plaats. Volgende week wacht ons laatste competitiewedstrijd van deze najaarscompetitie, na volgende week wacht ons nog een oefenwedstrijd en een toernooi bij Haaglandia in Rijswijk.