C1 te sterk voor Volendam


Een buitenkansje: een uitwedstrijd in het sfeerrijke Volendam, in de schaduw van het fraaie Johan Kras-stadion. En de mannen van Loogman & Graat (en ook wel van de goed-geluimde grensrechter Daan) en ach, waarom niet, ook wel van ons allen, stonden op vlijmscherp. Zoals iedere week moest er namelijk gewonnen worden, want er zijn 4 teams die er bovenuit steken in deze 1e klasse en deze teams verslaan continu de rest. De C1 doet het verdienstelijk, maar de punten die verspeeld konden worden hebben ze al laten liggen, dus tot eind april allemaal finales!


Op het zware grasveld nam Alliance langzaam maar zeker het spel in handen. Voorin waren David en Patryk lekker actief, stevig in de rug gesteund door aanvoerder Bas, die de 0-1 in het net ranselde. Gelukkig raakte niemand gewond. Op de rechterflank toonde Robbie zijn goede wil, maar hij zag weinig ballen op zich af komen. Achterin staat het meestal als een huis, met backs als Wes, Daan en Joel is er weinig lol aan voor aanvallers en Youri en Bernhard heersen in het centrum. En deze mannen worden dan nog in de rug gesteund door keeper Jesse, die met sonore bas voltijds iedereen coacht en over het hele veld te horen is. Uit een prachtige pass (of een blinde trap naar voren?) van Youri, maakte David razendsnel en behendig met een lobje de 0-2. (Voor iemand die vrijdagavond nog pijn aan het been had vonden wij David sowieso behoorlijk vief vandaag).
Begin tweede helft zwaaide de dapper mee-verdedigende Tijn iets te enthousiast met zijn armen en de meestal goed leidende scheidsrechter gaf terecht een penalty. Voor die tijd had Volendam eigenlijk nog niets gecreëerd, maar deze penalty ging er keurig in. Daarna werd het even spannend totdat een flitsende counter via Patryk en David door de laatste koel werd afgerond. Ophef ontstond vervolgens toen Youri op zijn geheel eigen energieke manier een corner poogde binnen te koppen en daarbij een verdediger op zijn weg vond. De koppen knalden op elkaar en de arme Volendammer lag een paar minuten te brullen, iedereen maakte zich zorgen, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Er ontstond onderwijl een klein opstootje, Bas probeerde te sussen en werd hiervoor beloond met een gele kaart en de scheidsrechter maakte zich vervolgens echt belachelijk met een gele kaart voor Youri (op het wedstrijdformulier staat waarschijnlijk dat zijn hoofd te hard is…?).
Vervolgens was het tijd voor korte metten. Uit een pass van de prima spelende Young Kon maakte Patryk de 1-4. Tot grote vreugde van zijn hele familie kwam toen Hans het veld in, die liet zien dat ie goed kan voetballen en met een van zijn eerste acties prachtig Patryk op avontuur stuurde. Die zette de turbo aan en scoorde de 1-5. In de laatste seconden beleefden we bijna een historisch moment toen Joel uit een afgeslagen corner (eindelijk) ongeremd uithaalde en via de keeper de kruising trof. Wesley was alert op de rebound en zorgde met een verfijnd stiftballetje met links – de bal bleef dwarrelen boven de doellijn - dat we iets bijzonders en iets gewoons zagen: een kopgoal van Patryk en vader Biernat kon zijn portemonnee weer trekken.
Mannen, het was mij een genoegen!!