Cupfighter Alliance F6 dendert door

Terwijl de meeste clubgenootjes een dagje vrij hadden, stond er voor Alliance F6 wel degelijk een wedstrijd op het programma. Voor de beker werd er afgelopen zaterdag gestreden in en tegen Bloemendaal, waar de plaatselijke F8 de tegenstander was. De eerstejaars F’s van Alliance kenden geen zenuwen en klaarden de klus uiterst koel, met 6-3 werd Bloemendaal verslagen en dus blijft de F6 nog op twee fronten actief.

Onder prima omstandigheden, lekker fris en een zonnetje, trad Alliance op het evenzo prima tijdstip van 10.30 uur aan tegen Bloemendaal F8. Het duel was nog geen minuut oud of groen-zwart leidde alweer. Mees was er als de kippen bij om een dag voor de zijn zevende verjaardag zijn club meteen op voorsprong te zetten waardoor er meteen al werd gedacht aan een nieuwe momsterscore.

Niets was echter minder waar want na zeven minuten spelen stond het alweer 1-1 in een tot dat moment gelijkwaardig duel.

Het bleek voor de bezoekers het startsein om even snel orde op zaken te stellen. Bo maakte binnen tien minuten de tweede Alliance-treffer, waarna twee goals van Mees na dik een kwartier alweer voor een geruststellende 4-1 voorsprong zorgden.

De mee opgekomen Daniel zorgde bij de derde en vierde goal voor de voorzet als onderdeel van een aantal echt prachtige aanvallen. De toeschouwers klapten hun handen stuk (en warm) bij zoveel moois en het blijft bijzonder te zien hoezeer de kleine mannetjes samen met Fiene langzaam maar zeker echt het spel doorkrijgen en elkaar steeds beter weten te vinden. De noeste arbeid van trainer Dennis en zijn kompaan Erik lijkt echt zijn vruchten af te gaan werpen.

Na rust gooide Mees de wedstrijd middels een penalty definitief op slot. Daarna was het stuivertje wissel wat betreft de goals; Bloemendaal pikte nog een goaltje mee, Mees maakte de zesde voor zijn Alliance waarna het slotakkoord toch weer voor de thuisploeg was. Een fraaie 6-3 overwinning was het resultaat waardoor Alliance F6 de volgende ronde van het prestigieuze bekertoernooi wist te bereiken. Europees voetbal lonkt aan de verre, verre horizon….