Alliance F5 bekert verder!!

Zaterdagochtend 23 november 2013 op de sportvelden van Geel Wit was in menig opzicht een memorabele ochtend. Onze mannen en dame lieten zich niet gek maken door de tegenstander. Een compliment voor Eeke die de flauwe opmerkingen voorafgaand aan de wedstrijd wist te beantwoorden met zeer verdienstelijk verdedigend werk.

De wedstrijd begon later dan volgens programma. Een aantal jongens van Geel Wit stond keurig op de sportvelden van Alliance. Gelukkig valt de afstand Alliance - Geel Wit wel mee, dus uiteindelijk was Geel Wit F2 compleet. De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op. Door goed storend werk van Jorick, kwam hij oog in oog met de keeper te staan en Jorick hield - zoals vaker dit seizoen - zijn hoofd koel. De 0-1 was gezien het vertoonde spel van F5 verdiend!

Alleen het is wel bekervoetbal. Dus Geel Wit deed er een schepje bovenop. En dat hebben de verdedigers van F5 geweten. Het tweede gedeelte van de eerste helft moesten zij vol aan de bak. Onder leiding van Zeger werd onze verdediging goed neergezet. Alleen de druk nam steeds meer toe. En als toeschouwer voelde je het al aankomen, de gelijkmaker hing in de lucht. Met een hard schot wist de spits van Geel Wit Stan toch te verrassen. Overigens, Stan wist op dat moment erger te voorkomen door een paar goede reddingen te verrichten. Eeke die nog een appeltje te schillen had met de tegenstanders, Jake die consequent zijn mannetje opzocht en Merlijn die deze wedstrijd overal aanwezig was, wisten stand te houden. Tot 1 minuut voor tijd. Na een reeks van schoten op doel en evenveel reddingen van Stan, werd toch de 2-1 gemaakt.

Met de kopjes omlaag ging F5 de rust in. Onze coach Patrick wist wat hem te doen stond.

Met de juiste motivatie gingen onze mannen en dame weer het veld op voor de tweede helft. Tom gaf op links het goede voorbeeld door steeds oog voor de bal te houden. Ben maakte ook de nodige meters en zorgde voor rust op het middenveld. Milan had de moed ook niet opgegeven en wist geregeld het aanvallende spel van Geel Wit te ontregelen. En zoals vaker dit seizoen kantelde de wedstrijd. Met Joris die op rechts goed doorkwam en met een droge knal de wedstrijd weer in evenwicht bracht. Na afloop verklaarde Joris dat hij echt in de veronderstelling leefde dat hij steeds op links stond. Moeten zijn ouders toch maar eens het verschil tussen links en recht aan hem uitleggen. Ook Merlijn kwam op rechts geregeld gevaarlijk door de verdediging van Geel Wit.

Het geloof was helemaal terug. En Joris die door had dat de keeper van Geel Wit steeds de bal slordig in het spel bracht, wist één van die foutjes af te straffen door de bal op te pikken en meteen in het doel te schieten. De 2-4 hing vervolgens in de lucht, met een grote kans voor Jorick, die mooi de ruimte opzocht en keurig werd aangespeeld door Joris. En Tom die de verdedigers van Geel Wit het bos instuurde, maar vlak voor goal toch de bal kwijtraakte.

De laatste minuten waren zenuwslopend. Deze voorsprong mocht niet uit handen worden gegeven. Met volwassen voetbal (inclusief nuttig tijdrekken) werd de wedstrijd keurig uitgespeeld. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot. Een groot compliment voor onze tien van Alliance F5!! DSS F8 is bij deze gewaarschuwd!!