D7M verliest bij DIOS

En weer speelden de meiden goed...... en weer stonden wij met lege handen. Qua punten dan, want in immateriële zin, vanuit de ontwikkelingsinvalshoek bezien, was het weer een vruchtbare wedstrijd tegen de mannen van DIOS.
Want de D7M boekt vooruitgang. Er werd nu bijvoorbeeld een keer niet in de eerste 5 minuten onnodig een tegendoelpunt geïncasseerd. Julia's uittrap wordt steeds beter en bij de opbouw durven veel meiden om de bal te vragen, zodat we makkelijker uit de verdedigende stellingen komen. En als de bal eenmaal bij onze middenvelders is, bij de balvaste aanvoerster Anna of Eef of bij Hannelore met haar prima dieptepass of bij de onvermoeibare bikkels Zhitao of Rosalie dan kunnen we ten aanval! En dan hoeven wij van geen tegenstander bang te zijn. Sterker nog: wij kwamen zelfs aan de leiding. Een goede aanval over de rechtervleugel kwam bij de altijd wat flegmatiek ogende Olivia, die beheerst de 0-1 binnen schoot. Even later kreeg de vandaag ongrijpbare Hannah een kans op 0-2, maar in plaats daarvan lag even later (na wat defensief geknoei) de 1-1 in het netje. Daarna speelden we achterin nog een keer voor Sinterklaas en stonden we in een paar minuten ineens achter. Maar onze meiden geven nooit op! De dames achterin, Jessica, Sterre, Luca en Anna Bo rechtten de schouders en stortten zich weer met overgave in de duels. Zhitao onderbrak een aanval, een snelle omschakeling via Anna en Pien en een gave voorzet van Hannah ... en Olivia stond weer goed op te letten 2-2. Vervolgens een Ibrahimovic-achtig hoogtepunt: een harde voorzet van Olivia, controle op het bovenbeen van Hannah en voor de bal de grond raakte volleerde ze de bal hoog in de touwen. Erg jammer dat we net voor de rust de gelijkmaker nog moesten incasseren.
Na de rust zakten we wat weg. Pech dat Lune geblesseerd er af moest, Eef kreeg een ijsbeentje, Rosalie kreeg een bal vanaf 1 meter in haar gezicht (maar die ging niet eens even van het veld af, chapeau!), DIOS werd sterker voorin en toen was het niet meer te houden voor de dames van de achterhoede en liep de voorsprong van DIOS op tot 6-3. Met de inbreng van de onstuimige Jula op linkshalf (daar wil ze nooit meer weg) herpakten de meiden zich toch weer en kort voor tijd zorgde Olivia voor een troostprijsje: 6-4 eindstand.
Volgende week spelen we een keer geen competitie en oefenen we tegen de Md1 meiden van Overbos!