Alliance D4- DSS D4 Uitslag 4-0

Tja, daar stonden ze dan. Onze D4. Zestien man sterk, maar dit keer zonder coach Frank die nog ergens in een vliegtuig boven de Atlantische oceaan zweefde.

Kan zo'n team het dan toch waarmaken? Is het tactisch plan al zo ingesleten dat Frank zo'n wedstrijd met een gerust hart aan zijn trouwe assistenten (Bart en Mark) kan overlaten?
Het antwoord is volmondig: "Ja".
Aan looplijnen, beweging, positiespel en tactiek geen gebrek. Waar je als coach echter geen invloed op hebt is: 'de bal er in schieten'.
Want het afmaken van kansen was vandaag toch een ander verhaal. Deze wedstrijd had ook zomaar 10-0 kunnen worden. En dan had niemand kunnen zeggen dat dat geflatteerd was geweest!
Al binnen een paar minuten kwam Fons twee keer vrij voor de keeper. Helaas bleef de openingstreffer nog even uit.
Gelukkig bracht Mark kort daarna met een mooi gekromd schot vanaf links het team op 1-0.
Vervolgens bleef Alliance domineren en speelde ze eigenlijk voortdurend op de helft van de tegenstander.
Schoten eindigde echter in de handen van de keeper of op de lat.
Halverwege de eerste helft was er een aanval die wel werd afgerond: Pelle gaf met een strakke pass de bal goed mee aan Loek, die passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal voor, waarna Fons de bal keurig in de verre hoek schoot. 2-0. Een aanval uit het boekje.
In de tweede helft bleef Alliance gedreven op zoek gaan naar meer goals. Een vrije trap van Lars bijvoorbeeld kon de keeper van DSS nog net stoppen. Op de corner die volgde werd er drie keer achtereen op doel geschoten, zonder dat de bal in het net verdween! Vlak daarna eindigde er weer een schot van ons op de lat....
DSS kreeg geen enkele kans, maar toch kreeg je als toeschouwer het bange vermoeden dat er nu wel eens snel tegendoelpunten zouden kunnen komen. Gelukkig maakte Teun met een droog schot een eind aan deze sombere gedachte: 3-0, wedstrijd gespeeld.
Twee minuten voor tijd schoot Loek uit de rebound van een vrije trap van Wouter de 4-0 nog binnen.
Het slotakkoord was aan DSS: voor het eerst in de hele wedstrijd konden zij een aanval van hun kant omzetten in een schot op doel. Die vloog echter over de kruising.
Frank kan tevreden zijn over het geboden veldspel, maar 'afmaken op doel' zou nog best eens op het trainingsschema kunnen verschijnen! Onze vaste verslaggever was dit keer op pad met de E8.