Knappe overwinning Alliance F6 bij Olympia

Of de spelers de term zelf begrijpen daar twijfelen we over, maar feit is wel dat Alliance F6 afgelopen zaterdag uit bij Olympia een uiterst zakelijke 4-1 overwinning wist te boeken. Na achtereenvolgens een nederlaag tegen ODIN en een gelijkspel tegen Geel wit smaakte de F6 nu dus weer het zoet der overwinning.

Tegenstander Olympia F5 is een team dat louter en alleen uit meiden bestaat, meiden die doorgaans toch zeker gemiddeld twee en soms wel vier koppen groter waren dan de eerstejaars van Alliance. Er vlogen de eerste helft dan ook behoorlijk wat groen-zwarte ventjes over het veld maar de F6 hield dapper stand.

Het zakelijke bestond 'm vooral uit het feit dat Alliance het maximale uit het zeer beperkt aantal kansen wist te halen. De kansen waren aan Olympia niet besteed, terwijl drie snelle breaks van Alliance door Mees werden omgezet in evenzoveel treffers. Olympia wist keeper Arthur voor rust slechts een keer te passeren, waardoor een even zo fraaie als toch ook wel geflatteerde 1-3 stand bij rust op het scorebord stond.

Met de wind in de rug en met Daniel op doel had Alliance de tweede helft vervolgens alles prima onder controle. Er wordt steeds beter overgespeeld en goed gekeken waar de medesepelers staan en het is fraai te zien hoeveel progressie de spelers al hebben gemaakt sinds het begin van de competitie.

Symbolisch voor de progressie was de prachtige pass van Luud op Mees, die met dit buitenkansje wel raad wist en de vierde treffer voor hem en voor Alliance wist te maken. Luud, Flint en Siebe waren de slepende stofzuigers op het middenveld, terwijl Fiene, Teun en Daniel achterin de poort op slot hielden. De snelle Bo en Mees waren bij vlagen weer niet te stoppen voor de verdedigers van Olympia waardoor er een prachtige 4-1 uitoverwinning werd geboekt.