Overbos F7 - Alliance '22 F5: de wedstrijd die wij moesten winnen

Rond het middaguur moesten wij ons melden op Sportpark Overbos. Onze wedstrijd stond op het programma voor 12.30 uur. Een tijdstip waarop normaal onze mannen al lang en breed klaar zijn met hun wedstrijd. Aangezien wij niet compleet waren (Eeke en Milan waren verhinderd wegens andere "contractuele verplichtingen"), speelden we acht tegen acht. Met onze invalcoach Marcel aan de zijlijn, kwam Alliance '22 goed uit de startblokken. Bijna had Ben in de eerste minuten van de wedstrijd de keeper van Overbos verrast met een venijnig schot. Trouwens, de hele westrijd had Ben zijn vizier goed op het doel van de tegenstander. Alleen ontbrak het hem aan geluk. Vooral de tweede helft stuitte Ben op de doelman van Overbos, die trouwens keepte met de keepershandschoenen van Joris.

Terug naar de eerste helft. De druk werd opgevoerd en Alliance F5 speelde voornamelijk op de helft van Overbos. Alleen het eerste doelpunt bleef uit. Lag dat aan de wedstrijdbal?! Gelukkig bleven onze mannen erin geloven. En Marcel wist een nieuwe en vooral hardere wedstrijdbal te bemachtigen. De zijkanten werden goed opgezocht. Gingen de instructies die Marcel vooraf had gegeven dan toch resultaat opleveren?!

Door gericht uitschieten van Stan, het goede storen van Zeger en de permanente druk die vanuit Tom kwam, voelden we dat de 0-1 slechts een kwestie van tijd was. Na een goede slalom actie kwam Jorick in een goede scoringspositie en Jorick hield zijn hoofd koel. Een terechte voorsprong gezien het vertoonde spel.

Nu was het zaak om door te zetten en na een paar gemiste kansen wist ook Joris het net te vinden. Met een 2-0 voorsprong gingen wij de rust in. Tijdens de rust heeft de coach nogmaals het belang van gezamenlijk verdedigen en eerder afspelen uitgelegd, dus iedereen wist zijn taak. De lange blonde spits van Overbos F7 die in de eerste helft steeds Jake in zijn schaduw had, werd in de tweede helft op goal gezet. Alleen werd de nieuwe keeper in het begin van de tweede helft verrast door een afstandsschot van Joris met een verradelijker stuiter. Met deze vroege 0-3 in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Doordat iedereen meehielp in de verdediging wist Stan - ook met een paar goede ingrepen - de nul te houden. De verdedigende tackles van Jorick en Zeger waren nuttig, maar altijd fair. Geheel in de geest van de hele wedstrijd.

De score had verder kunnen oplopen, alleen werden de kansen niet benut. We gaan het dan ook niet hebben over de gemiste kans van Joris voor open goal.

De wedstrijd die wij moesten winnen, hebben we gewonnen. De vijfde overwinning op rij. En dat zonder wissels. We sloten deze voetbalmiddag in stijl af met drie memorabele penalties: die van Jake (keurig en strak in de linkerhoek), die van Merlijn (onhoudbaar in de kruising) en die van Tom (een bijzondere flipperkastbal, binnenkant rechter paal toen binnenkant linkerpaal, maar helaas niet over de lijn).

Met drie punten in de zak werd er al druk gerekend door onze mannen ................... zullen we weer een plaatsje klimmen op de ranglijst?! Snel kijken op voetbal.nl of alliance22.nl!