Eerste nederlaag Alliance F6

Na vijf glorieuze overwinningen verloor Alliance F6 afgelopen zaterdag voor het eerst. ODIN’59 bleek uiteindelijk met 4-3 te sterk, nadat de thuisploeg bij rust al met 3-1 voorstond.

Het zware veld en de fysiek sterkere tegenstander zorgde ervoor dat de jonge groen-zwarte helden voor het eerst een nederlaag moesten verteren. ODIN bleek scherper en oogde wat meer uitgeslapen. Het lijkt er soms een beetje op dat de F6 een dieseltje is dat langzaam maar zeker warm draait. Tot nu toe kwam het team hier goed mee weg, maar ODIN liet het niet verder komen dan drie tegengoals.

Meteen vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief en pas na een minuut of vijf ging het voor het eerst richting het doel van de Heemskerkers. En meteen was het, op dat moment tegen de verhoudingen in, raak. Mees moest een flink end lopen en had net nog voldoende kracht in zijn benen om de ODIN-goalie met een droge schuiver te verschalken.

Alliance werd hierdoor een beetje in slaap gesukkeld waardoor ODIN nog meer energie kreeg en snel achter elkaar de gelijkmaker en de 2-1 wist te maken, ondanks prima keeperswerk van Arthur. Het soms te harde spel van ODIN bleek te veel voor de F6, dat vlak voor rust de derde tegentreffer moest incasseren.

Een snelle uitval van ODIN meteen na de limonade resulteerde in een 4-1 achterstand voor Alliance dat zich echter snel wist te herpakken. ODIN leek de tol te gaan betalen voor de inspanningen van de eerste helft en de bezoekers werden sterker en sterker. Bo zorgde voor de 4-2, en vlak daarna scoorde Mees zijn tweede en stond het opeens weer 4-3. Verder dan deze treffer kwam Alliance echter niet en ondanks een groot aantal kansen trok ODIN op het laatst toch aan het langste eind.

Zeker de tweede helft speelde de F6 sterk, maar het dieseltje kwam te laat op gang om verlies te voorkomen.