D4 behoudt koppositie: 1-6 bij ADO'20

De D4 trad in de vroege ochtend in het strijdperk in Heemskerk aan tegen ADO'20 D7. In de wetenschap dat Ado'20 vierde in de competitie stond dachten we dat het een moeilijke ochtend zou gaan worden. Het was al in het begin van de wedstrijd dat er een overtreding in het 16-metergebied van Alliance plaatsvond, al gauw dreigden we op achterstand te komen door een toegekende strafschop. De ADO'20 speler prikte helaas voor hun het leer op de paal. Na een paar minuten kwamen we op

0-1 door Mark. Niet veel later kwamen we door aanvaller Thomas 0-2. Loek maakte de 0-3, het zou uiteindelijk een makkelijke ochtend worden. De ruststand was daarom ook 0-3. De eerste minuten van de tweede helft begonnen we heel slordig, met weinig ballen die aankwamen. En daarbij kwam nog dat we amper over de mddenlijn kwamen. ADO'20 met een coach die een paar meter buiten het speelveld stond en geen aanwijzingen aan zijn team gaf, alleen de grensrechter een paar keer wisselde en vertelde wat buitenspel is. Zonder dat ADO gevaarlijk werd startte Fons van eigen helft zodat het geen buitenspel was, zijn rush alleen op de keeper rondde hij prima af dat de 0-4 betekende. Na de 0-4 scoorde Mark de 0-5. Jammer genoeg scoorde ADO nog de 1-5 door slecht ingrijpen van de verdedigers. Volgens de Alliance mensen die in grote getalen naar Heemskerk waren gekomen was de eindstand echter 1-5. De scheidsrechter gaf echter aan dat het 1-6 was geworden. Over de 1-6 heb ik helaas niets te vermelden.

Zaterdag wacht ons een echte topper het betreft een thuiswedstrijd tegen DSS, in de wetenschap dat de D4 eerste staat en DSS tweede, maar een wedstrijd minder speelde en nog alles gewonnen heeft. In de voorbereiding hebben we al een keer tegen deze tegenstander gespeeld, helaas werden we toen afgedroogd.