Alliance F6 blijft maar winnen

Na vier keurige overwinningen op rij werd ook het vijfde competitieduel door Alliance F6 winnend afgesloten. Pancratius F9 werd met 6-4 verslagen. En daarmee werd de tegenstander nog een doelpunt vergeven, alle aanwezigen telden immers zeven goals van de stoere F6 helden…

Kniesoor die daar op let, het belangrijkste is dat er wederom werd gewonnen. Dit keer van een tegenstander die pas haar eerste wedstrijd van het seizoen speelde en dus pas voor het eerst echt competitie ging spelen op het grote veld met de grote goals. Pancratius heeft zoveel jeugdleden op de wachtlijst staan, dat de KNVB mondjesmaat nieuwe teams toelaat. Eerste wedstrijd of niet, feit is dat Pancratius F9 het Alliance F6 nog knap lastig maakte en ongetwijfeld nog veel punten zal gaan halen in de zesde klasse.

Het drassige veld werkte niet echt mee, waardoor veel spelers er al bij rust aardig doorheen zaten en er zelfs gevraagd werd om even gewisseld te mogen worden….

In het begin leek er nog geen vuiltje aan de lucht want na tien minuten stond groen-zwart met 2-0 voor dankzij twee goals van Mees. De tussenstand was echter licht geflatteerd en vooral dankzij uitstekend keeperswerk van Daniel kwam Pancratius niet tot scoren. Vlak voor rust leek de thuisploeg dan toch een treffer te maken maar de stoere Daniel en de paal zorgden voor een 0-2 ruststand.

De welverdiende rust leek Alliance F6 geen goed te hebben gedaan want na de limonade kwam Pancratius al snel op gelijke hoogte, en gezien het spelbeeld was dit niet meer dan terecht.

Mees maakte vlak na de gelijkmaker zijn en Alliance derde treffer, waarna Pancratius ook meteen weer toesloeg en het inmiddels 3-3 stond.
De inspanningen van het nieuwe Pancratius-team eisten echter wel hun tol want na de opleving na rust was het weer even gedaan en was het woord weer aan Alliance.

Bo en Mees renden zich voorin een slinger in de rondte, terwijl de niet geheel fitte Teun op zijn tanden beet en samen met Flint en Luud achterin bergen werk verzette. Fiene en Dennis zwoegden even hard mee op het middenveld, terwijl ook Arthur en Siebe de mouwen opstroopten en vol ervoor gingen.

Verre uittrappen van ‘tweede-helft-keeper’ Arthur zorgden voor wat meer lucht en de snelheid van goaltjesdief Mees was ook voor deze tegenstander te veel. De blonde aanvaller prikte er in een mum van tijd nog even drie in, pas daarna wist Pancratius weer wat terug te doen. Voor de statistieken maakte Mees ook nog de zevende, die door de scheidsrechter echter niet meegeteld werd. Zes of zeven, het maakte Alliance weinig uit, want weer werd er gewonnen. De traktaties voor de verjaardag van Flint maakte het feest compleet waarna iedereen met een Alliance-hart meer dan voldaan Badhoevedorp verliet.