F6 nog zonder puntenverlies na zwaarbevochten overwinning op OG

Na een aantal eenvoudige winstpartijen had Alliance F6 het afgelopen zaterdag tegen Onze Gezellen een stuk lastiger. De tegenstander had een aantal fysiek sterke meiden in de basis dat letterlijk met kop en schouders boven de eerstejaars F-spelers van groen-zwart uitstak.

Omdat OG met 10 spelers naar Alliance was gekomen, werd besloten om met negen tegen negen te spelen. Dit betekende geen wissels voor de F6, wat het team in de tweede helft bijna nog opbrak.

In het begin zag het er allemaal prima uit voor de nog ongeslagen helden en na tien minuten had Alliance dankzij twee goals van de watervlugge Bo en een goal van Mees een fijne 3-1 voorsprong genomen. OG kwam er echter meerdere malen gevaarlijk uit en het was aan het goede keeperswerk van Daniel en het uitstekende verdedigen van Teun te danken dat de schade beperkt bleef. Mees kon niet achterblijven bij Bo en knalde een vrije trap snoeihard in het doel waarna OG vlak voor rust toch nog wat terugdeed en er bij rust een score van 4-2 op het bord stond.

Na de welverdiende limonade werd de voorsprong snel uitgebouwd tot een geruststellende 7-2 score, met een hattrick van de soms onhoudbare Mees en nog een fijne goal van Bo. Het samenspel was soms om van te smullen en je ziet dat de trainingen van Dennis duidelijk hun vruchten beginnen af te werpen.

Door een gebrek aan wissels begon de vermoeidheid bij dame Fiene en haar mannelijke kompanen toch toe te slaan waarna OG bloed rook en vol ervoor ging. Binnen zes minuten wist de tegenstander Arthur vier keer te passeren waardoor het toch nog flink billenknijpen werd, vooral voor de ouders overigens…

Arthur bleef gelukkig koel en verder dan vijf goals kwam OG niet. Goed om te zien hoe de F6 met veel meer tegenstand omging en knap dat er toch nog een overwinning uit het vuur werd gesleept. Hulde voor de F6 dat samen met BSM keurig bovenaan staat.