ME1 gaat tekeer tegen HBC


De ME1 kende wat aanloop-problemen, met onder meer een klein dipje vorige week in Buitenveldert, maar op deze zonnige zaterdag in oktober hadden de trainsters Claire, Roos en Maxime de meiden uitstekend geprepareerd. De tegenstander was HBC, die ietsje hoger stonden op de ranglijst en die een aantal 'reuzinnen' in het veld brachten. Tenminste, reuzinnen in vergelijking met ons onderdeel klein maar dapper, gevormd door Zora en Mathil (waarover later meer).
Het was Danae die na zo'n minuut of tien de score opende met een solo die vooral opvallend was door haar doorzettingsvermogen en door de sterke afronding. De 2-0 ontstond wat gelukkig, na goed storen van Annemijn en Nikita. Vanaf de 1-0 kreeg Alliance steeds meer greep op de wedstrijd, vooral omdat het achterin stond als een huis. De onverzettelijke verdedigsters Floor en Esther waren alert en fel in de duels en Valantina was echt een ontdekking als keepster! Op het middenveld liepen Neve en Evelien tot de tong op de schoenen hing.
Na de 2-0 kwam powerhouse Amber het veld in. Die scoorde met een hard schot en verzorgde een assist op de zeer actieve Annemijn, die hem er fraai inprikte. We gingen rusten met 5-0 en alle ouders en het 'driemanschap' keken blij en tevreden.
En de meiden hadden er nog lang geen genoeg van. Vooral Amber en Nikita joegen de tegenstander de stuipen op het lijf. Makkelijk passerend en snel en sterk was amber overal te vinden en sccoorde nog minimaal twee keer; verder ook nog een prachtgoal van Nikita na een ouderwetse Nikita-solo. En die kleintjes? Deden die nog wat, vraagt u zich af? Nou en of, driewerf ja! Het was geweldig met wat een leeuwinnemoed deze twee steeds mee ten aanval trokken, duels wonnen van meiden die twee keer zo groot waren als zij en die op het slot hun beloning kregen. Mathil dartelde kort voor tijd langs een verdedigster schoof de bal voor en Zora tikte de 10-0 binnen.
En dat is het mooie van voetbal (kijken): ik heb er niks aan gedaan en toch was ik trots. Geweldig gespeeld, meisjes!!!!!