E8 verliest in een doelpuntenfestijn

Het was goed voetbalweer op het deze vroege zaterdagochtend. Alliance E8 ging op bezoek bij Velsen E4. We hadden ons huiswerk gedaan en daarin zagen we dat Velsen in de bekerwedstrijden heel wat doelpunten gemaakt hadden en geen enkele doelpunt tegen. Dus dat beloofde wat, hoe sterk zou de tegenstander zijn. De E8 begon niet goed aan de wedstrijd, na een paar minuten lag de bal in het Alliance goal. Het beloofde een zware ochtend te worden ook omdat Velsen uitliep na 3-0 na 10 minuten, maar Alliance toonde veerkracht met een goed spelende Mick in de hoofdrol die de spits positie overnam van Colin die er dit keer niet bij was. We kregen steeds meer en meer grip op de tegenstander het was Tijs die op aangeven van Tomas de 3-1 binnentikte. Daarna stond het binnen een korte tijd 3-3 door twee maal, wie anders dan Tijs die een zuivere hattrick liet aantekenen. Het werd zelfs 3-4 door een frummel goal van Thomas, maar die tellen ook. De 3-4 was tevens de ruststand. De tweede helft werd Velsen sterker, dat resulteerde ook ineens in een 6-4 achterstand. Daarna kreeg de E8 nog een paar kansen o.a. via Joshua die af en toe van afstand schoot op het natte gras. Met Daan en Joris ging de E8 ten aanval om toch de aansluiting weer te hebben en dat resulteerde in de vierde treffer van Tijs deze ochtend (6-5). Het was een spannende pot, bij een corner voor de E8 probeerden we er toch nog een gelijkspel eruit te halen, dus iedereen inclusief de keeper naar voren, maar ja uit een afgeslagen corner en de daarop volgende counter kwam de thuisclub op 7-5. Zoals de hele wedstrijd toonde de E8 veerkracht en via de andere Tomas werd de eindstand bereikt (7-6).

Al met al een doelpuntrijke wedstrijd, volgende week wacht ons Stormvogels.