A2: Harde landing zonder mijnheer Co

Afgelopen zondag speelde onze A2 mannen hun 2e competitie wedstrijd, ditmaal tegen Velsen A2. Het was al vroeg in het seizoen, dat deze 'competitie toppers' (de gedeeld nummertjes 1) tegen elkaar moesten. Beide hadden vorige week flink uitgehaald, en troffen nu elkaar dus.

Het zou in ieder geval een leuke wedstrijd worden, want Co Lammers stond op papier als de aangewezen scheidsrechter. Helaas bleek Co even niet in staat deze wedstrijd te leiden waarop gelukkig een vader de fluit hanteren wilde, hetgeen hij ‘overall’ zeker niet onverdienstelijk deed.

Alliance had tot nu toe (voorbereiding/beker/comp.) vrijwel alles gewonnen (slechts 1 gelijkspel tegen een team waar de scheidrechter beter een spelers shirt aan had kunnen doen ;-), maar moest nu toch echt aan de bak. Onderschatting is misschien een groot woord maar met rust keken onze mannen wel al tegen een 0-5 achterstand aan!! Het begon nog goed met een 1-op-1 kans die helaas niet verzilverd werd, maar zo’n 5 x bal verlies op het middenveld was ook direct 5x funest voor Alliance. De verdediging wist zich werkelijk geen raad met de snelle voorhoedespelers van Velsen, die de 5, of 6 kansen gretig omzette in 5 doelpunten.

Al snel besloot coach Karim driftig door te wisselen, hetgeen niet echt het gewenste resultaat gaf. Nou moet ik je ook te kennen geven dat het met 4, 5 man op de bank niet gemakkelijk is. Maar teveel en te snel veel wisselingen doet aan het spel geen goeds en ook niet aan het vertrouwen meestal......

Na de spreekwoordelijke thee werd er uit een heel ander vaatje getapt. Ik denk dat Karim de boys goed wakker geschud had, want Alliance ging voortvarend te werk en wist halverwege de 2e helft de score terug te brengen tot 1-5 en 2-5. De mannen bleven zich goed vastbijten in de Velsenaren, die meer en meer naar achteren gedrukt werden. De 3-5 kwam ook nog op het scorebord, maar toen Velsen vlak voor tijd de 3-6 aantekende was de eerste verlies partij een feit. De onnodige 'harde landing' in de eerste helft bleek een onoverkomelijke…..

Uitslag gauw vergeten maar wel lering trekken uit deze pot. Dan komt het allemaal goed.
En wat betreft mijnheer Co, wij rekenen ook nog wel een keer op u!

Alliance 22 A2 / A-Junioren Zondag