D7M laat VVC ontsnappen: 3-3

Frank en vrij trok de D7M in Nieuw Vennep ten strijde. Onder leiding van veldmaarschalk Anna V lieten de meiden weer eens zien hoe fraai ze kunnen combineren en hoe pittig ze in de duels zijn. Het dipje van twee weken geleden leek compleet vergeten (van The Voice of Holland hadden we opgepikt dat “als je connected bent met je ziel” dan komt het gewoon goed) en we bouwden aan een mooi veldoverwicht.

Achterin moesten Sterre en Luca wel alle zeilen bijzetten om hun snelle spits af te stoppen, maar met kunst-en-vliegwerk, assistentie van Jessica en Olivia en goed uitlopen van Julia hielden we de 1e helft lang de ‘nul’. VVC echter niet, want de net ingevallen Hannelore gaf een prachtige dieptepass op Hannah, die als een raket uit de startblokken schoot en met een boogbal de openingstreffer liet aantekenen. Vlak voor rust lette achterin iedereen goed op hun spits, maar helaas niet op de andere aanvallers, waardoor iemand vrij voor Julia verscheen: 1-1. Bijna in het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter scoorde Anna V met een omhaal!! Dat werd een gezellige pauze. Aangezien we met zijn vijftienen waren was het wisselbeleid een hele puzzel, maar na rust kwamen we toch weer met 11 meiden het veld op. Ook met Anna B, die zich verslapen had en alleen de 2e helft mee kon doen. Ze speelde vervolgens zo goed, dat we haar wellicht in het vervolg alleen maar na rust inzetten. Eef liet na rust als mid-mid zien dat ze op meerdere plekken uitstekend kan spelen en Olivia was heel actief als spits. Goed werk van Olivia en Rosalie bracht de bal voor de schietgrage voeten van Pien: 1-3 en de buit leek binnen. Maar VVC gaf niet op en ondanks manmoedig verweer van vooral Lune en de verdedigsters voor haar viel de 2-3. Goed buffelen van Zhitao en Jula op het middenveld en nog twee mooie kansen voor Hannah leverden twee goede reflexen van hun kleine keepertje op. En – oh onrecht – toen viel de gelijkmaker aan de andere kant. Meiden, het was een mooie wedstrijd en laten we de woorden van de VVC-coach als balsem voor onze zieltjes meenemen: “daar kwamen we goed weg, want jullie hadden meer verdiend!”.