Alliance F5 kent moeizame competitie start

De eerste uitwedstrijd van het seizoen is voor de F5 teleurstellend verlopen. Misschien was het het vroege tijdstip of een bal die bij het inschieten in de sloot verdween, onze mannen en dame begonnen niet scherp. VVC zette meteen druk op het doel van Alliance. Uit een hoekschop werd het 1-0 voor de thuisclub. Een goede combinatie op rechts van Jorick met Joris leidde bijna tot de 1-1 maar de bal ging over het doel. De wedstrijd golfde heen en weer en nadat er kansen voor Zeger en Jorick waren geweest kwam VVC op 2-0 voorsprong.

De ranja en het fruit in de rust brachten onze het team bij de les en al in de eerste minuten van de tweede helft scoorde Joris de aansluitingstreffer. Een mooie combinatie stelde Joris in staat om alweer zijn derde doelpunt van het prille seizoen te maken. Even leek het of bij Alliance het geloof terug was. Via een mooie uittrap van Stan en een combinatie op links kwam Zeger in kansrijke positie. De keeper redde echter zijn inzet.

De druk op het doel van VVC bleef maar helaas lukte het niet om de gelijkmaker te scoren. Naar weer een aanval van Alliance werd de bal onderschept en kwamen er 3 tegenstanders op het doel van Stan af: 3-1.

De wedstrijd bleef heen en weer golven maar gescoord werd er niet meer.

In de afsluitende penaltyreeks viel vooral Jake op doordat hij beheerst zijn penalty in de uiterste linkerhoek naast de keeper in het doel schoot.

Volgende week weer een thuiswedstrijd: op jacht naar de eerste punten in deze competitie!