Eerste competitiewedstrijd Alliance F5 - Vogelenzang F1

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de eerste competitiewedstrijd, gezien onze ongeslagen status.
Gelukkig was de regen opgehouden en was het ideaal voetbalweer om een lekkere pot op de mat te leggen.
Na een zeer goed begin stonden we binnen ‘no-time’ op een confortabele voorsprong van 2-0.
Via de rechterkant werd er door Jorick en Zeger mooi voorbereidend werk verricht, waardoor Joris in staat werd gesteld om de score te openen.
Mooi om te zien hoe cool Joris bleef om de bal eerst keurig te controleren en te wachten totdat de keeper was gaan liggen om daarna de bal keihard in de kruising te knallen.
Ook de tweede goal kwam weer van de schoen de onze linksbuiten!!!!

Door een misverstandje in onze verdediging kon de tegenstander een goaltje maken, de bal werd net onder onze uitkomende keeper Stan doorgeschoten.
Even waren de jongens van slag en werd er nog een frommelgoal gemaakt door Vogelenzang. Met 2-2 gingen we de rust in.

Waarschijnlijk door het vroege tijdstip waren sommige mannen niet geheel bij de les en moesten ze d.m.v. een flinke peptalk tijdens de rust “wakker” gemaakt worden.
Na de hervatting ging het spel over een weer waarbij wij een aantal goede kansen hadden om op voorsprong te komen. Helaas werd een doelpunt van Jorick afgekeurd en schoot Joris op de paal.
Ook haalde de keeper van Vogelenzang een aantal ballen goed uit zijn goal.
Scoor je zelf niet, dan gaat zoals zo vaak in het voetbal de tegenstander aan de haal met de overwinning. Door een late goal werd de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 verloren.

Jammer dat onze ongeslagen status nu voorbij is, maar ook nu weer is er als team gevochten en prima gevoetbald.