Alliance F6 ook in competitie flitsend uit de startblokken

Na een drietal bekeroverwinningen speelde de eerstejaars F-pupillen van Alliance F6 op zaterdag voor de eerste keer voor de competitie. Tegenstander was DSS F10 en om half tien waren onze zwart-groene helden er helemaal klaar voor.

En waar de F6 vorige week nog wat slapjes begon aan het bekertreffen met Hoofddorp, was het nu meteen vanaf het eerste fluitsignaal vuurwerk voor de bezoekers. Na amper vijf minuten spelen stond Alliance al keurig met 3-0 voor dankzij goals van Mees (2) en een fraaie van Daniel. Het bleek de opmaat voor een wel erg eenzijdige wedstrijd waarbij keeper Arthur en de stoere verdedigers Teun en Fiene niets tot nauwelijks wat te doen hadden.

Na zeven minuten zowaar zonder goals vond Mees het weer tijd om van zich te doen spreken. Vier goals van de watervlugge aanvaller later stond er een geenszins geflatteerde 8-0 stand op het scorebord. Vlak voor rust werd het dan toch nog bijna 8-1 maar goed keeperswerk van Arthur en prima verdedigende acties van Teun en Fiene zorgden ervoor dat de F6 de nul achterin wist te houden.

Na de limonade in de rust gingen de mannen in het tweede bedrijf rustig verder waar ze in de eerste helft ook al zo goed mee bezig waren: het scoren van goals. Van veel goals. De arme thuisploeg deed wat het kon maar de overigens goede keeper van DSS kon niet voorkomen dat Alliance er lustig op lost wist te scoren. Mees ging vrolijk verder met scoren en na drie goals van zijn voet leek het de beurt dan eindelijk aan DSS. Prima keeperswerk van die andere goede keeper Daniel voorkwam een doelpuntje voor DSS waarna Alliance nog maar eens vijf goals scoorde.

Teun ging wat meer naar voren spelen, wat resulteerde in een prima goal van de stoere verdediger en tussen het doelpunten-geweld van Mees door pikte ook de prima spelende Bo zijn goaltje mee. Tel daarbij nog eens vier goals van de ontketende Mees op en de teller stond bij het laatste fluitsignaal op maar liefst 0-17! Doelpuntenmakers waren Mees (13), Daniel (2), Teun en Bo. Een fantastische start kortom voor de jonge helden van de F6.