Seizoen begint goed voor de Alliance’22 A2 en 3.

Na vijf wedstrijden (3 van de A2 en 2 van de A3) zijn deze teams nog ongeslagen! Zowel de A2 en de A3 zijn daarmee door in het bekertoernooi. Deze zondag werden de laatste wedstrijden in de poule fase afgewerkt dit resulteerde voor de A3 in een 10-3 overwinning en de A2 speelde uit tegen AFC 4-4.

De A3 moest om half 12 spelen tegen Ouderkerk, in een zeer vermakelijke wedstrijd, waarin overigens 2 spelers een hattrick scoorden, kende een 10-3 uitslag. Hoogtepunt van de wedstrijd was de 10e goal gescoord door Machiel Smit, vanuit een corner scoorde hij netjes met de voeten. Jurriaan Hisschemoller stond overigens ook lekker te keepen, in zijn 2e wedstrijd onder de lat keerde hij een paar mooie pogingen van de tegenstander.

Het leukste moment was een pass van Max Hochstenbach die een eigenlijk iets te harde crosspass gaf op Lou, zijn excuses al aanbood aan de keeper van de tegenstander, die de bal uit z’n handen liet glippen, waarna Lou makkelijk in kon tikken.

Aan het einde ging het nog even heel snel qua scoren verloop. De A3 moest met minimaal 2 doelpunten verschil winnen om door te bekeren. Lou Rudolphy was overigens de Man of the match bij de A3 met 2 goals en een vrachtlading assist was hij erg belangrijk. De A3 had met een beetje mazzel zelfs richting de 15 goals kunnen gaan, was t niet zo dat de keeper opeens op mooie wijze de ballen er uit tikte. Door deze overwinning en een gelijk spel vorige week in Almere bij AFC Waterwijk, is de A3 met een doelsaldo van 13-6 door als eerste van de poule.

Dan de A2, zij reisde af naar Amsterdam voor later bleek een beladen wedstrijd. De A2 speelde gelijk maar kon zelfs een nederlaag van 7-0 permitteren om door bekeren. Na een wat twijfelend begin stond de A2 rond de 30e minuut 0-2 voor. Een mooie combi van Tom Braspenning en Lolo Alvarez zorgde voor een heerlijk geplaatst schot van Tom. En dat op een slecht bespeelbaar veld, en met andere omstandigheden die ook niet echt mee werkte.... Voor de rust was het wel al 1-3 voor onze A2. Mede doordat Boudewijn (links back) schitterend de 0-2 scoorde, na het uitkappen van een paar tegenstanders schoot hij richting het goal en de bal vloog over de keeper zo de goal in!!!

Na rust werden de omstandigheden niet veel beter, eerder slechter. Al snel viel de 2-3 en ook zelfs de 3-3. Al stond grensrechter Steven Olie al een half uur met zijn vlag omhoog, de tegenstander stond ruim 2 meter buitenspel, er werd niet op of om gekeken door de zeer 'eenzijdig' fluitende AFC scheidsrechter. Niet lang daarna kreeg AFC zelfs nog een penalty, maar ja we heb Mike Blok "a.k.a. The blok" op goal, die al weer zijn 2e penalty van het seizoen keerde, en zijn reputatie als penalty killer maar weer eens eer aan deed. Mike stond zo lekker te keepen dat ie Man of the match werd bij de A2. Tim Hillenaar (scoorden er eerder op de dag al 3 bij de A3) scoorde de 3-4 nog waarna uit wederom een dubieuze situatie de 4-4 viel. Er waren nog wat kansen op de 4-5 maar hij wilde er niet in. Met dit gelijke spel heeft de A2 7 punten en zijn daar door op punten in hun beker poule.

Het is voor de trainer/coach niet te hopen dat beide teams aan elkaar worden gekoppeld in de volgende ronde van de beker, want dat zou gerant kunnen staan voor een rare situatie. Mijn complimenten voor beide teams, het is tot nu toe een veel belovende start van dit seizoen. Ga zo door!!