Opnieuw bekerwinst voor Alliance F6

Na de 3-2 bekerwinst op Olympia afgelopen maandag trad Alliance F6 zaterdag op als gastheer voor Hillegom F6, eveneens voor de beker.

Voor de eerste keer thuis en met de boterhammen soms nog in de hand moest er al om half negen worden afgetrapt. En waar Alliance F6 maar liefst met tien spelers kwam opdraven, moest Hillegom het doen met zeven, waardoor de thuisploeg dus steeds drie spelers kon (of moest) wisselen.

De lol was er echter niet minder om en onder leiding van scheids Dennis zagen de ouders dat Alliance al na een minuut of vijf op achterstand kwam. Keeper Mees kon niet voorkomen dat een uitbraak van Hillegom met een hard schot keurig werd afgerond, en de mannen en kersverse aanwinst Fiene van Alliance konden dus aan de bak.

Een fraaie counter in de tiende minuut werd door Daniël netjes afgerond, waarna de stand weer gelijk was. Door al het wisselen was het soms lastig voor de groen-zwarten om echt goed in het spel te komen maar toch werd de thuisploeg langzaam maar zeker sterker. Schoten van Bo en Arthur leverden tot dat moment echter nog niet het gewenste resultaat op.

Met Siebe de tweede helft op doel voor Mees kwam Alliance in de 23ste minuut dan toch op voorsprong. Na een sprint van een meter of 30 had Arthur nog genoeg adem over om aan te leggen voor een schot waar de keeper van Hillegom geen antwoord op had, 2-1.

De thuisploeg leek een klein beetje overmoedig te worden en vooral dankzij uitstekend keeperswerk van Siebe behield Alliance de minimale voorsprong. En toen de concentratie echt weer terug was, ging het opeens van een leien dakje.

Mees had na een helft op doel te hebben gestaan nog meer dan genoeg energie en met een puntgave hattrick liep Alliance uit naar een ruime 5-1 voorsprong.

Het slotakkoord was echter voor de tegensanders, omdat de F6 toch weer vergat dat er ook verdedigd moest worden. In de laatste seconden werd het nog 5-2 waarna de volgende overwinning gevierd kon worden. Weer een prima pot van Alliance F6!