Alliance f6 meteen succesvol bij toernooi Onze Gezellen

Ga er maar aanstaan. Voor de allereerste keer op dat enorme veld, tegen soms enorm grote jongens en meisjes, met een echte scheids en dan meteen maar vier wedstrijden op een dag.

De stoere mannen van Alliance f6 verblikten of verbloosden niet en toen de rookwolken bij Onze Gezellen waren opgetrokken stonden Flint, Teun, Dennis, Mees, Bo, Siebe, Luud en Daniel gewoon met de beker voor de eerste prijs en met de medailles om de nek op de foto.

Omdat er een team in onze poule was uitgevallen, werd er wat gehusseld met tweedejaars f-teams en zo kon het gebeuren dat de f6 het eerste duel tegen een tweedejaars DSS-team werd gespeeld. Met Bo op doel werd er prima gespeeld en pas in de allerlaatste seconde met 2-1 verloren, Mees redde de eer voor onze jonge helden, allemaal keurig gestoken in een vers Alliance-tenue.

De tweede wedstrijd, nu tegen een team met even oude spelers, leverde een prachtige 6-0 overwinning op met vijf goals van Mees en eentje van Bo. De heren leken snel te wennen aan de nieuwe omstandigheden en er werd bij vlagen erg goed overgespeeld en goed naar elkaar gekeken.

Tegen de tweedejaars van Waterloo werd het bij de derde wedstrijd een zwaarbevochten 1-0 overwinning. Weer was het Mees die scoorde, maar alle aandacht ging dit duel uit naar Flint, die als een tijger zijn doel verdedigde en met kunst en vliegwerk ervoor wist te zorgen dat de grote meiden en jongens van Waterloo niet wisten te scoren.

De zwaar beladen laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Alliance f10, waarbij de jongens vooral onder de indruk bleken te zijn van de voetbalkwaliteiten en de snelheid van Kathy. Werd de f10 in voorgaande wedstrijden door onze jongens nog flink aangemoedigd, nu was de pret over en moest er gestreden worden.

Keeper Luud zag het allemaal rustig aan vanaf de doellijn maar dat hij het zo rustig kreeg had niemand durven denken. Met bij vlagen indrukwekkend voetbal werd de f10 van de mat gespeeld. Twee goals van Daniel, eentje van Siebe en weer vijf van topscorer Mees werd het onder toeziend oog van het fanatiek meelevende publiek een indrukwekkende 8-0 overwinning, waardoor de toernooizege een feit was. Wat een feest voor de jonge helden!

Met de fysiek sterke middenvelders Daniel en Siebe, de goaltjes van Mees, de slimme passjes van Bo, het betere breekwerk van Dennis en Luud en de keeperskwaliteiten van Flint lijkt trainer Dennis een prima team gekneed te hebben, en dat pas na één training, en ook nog eens zonder Arthur!

Zaterdag speelt de f6 voor de eerste keer thuis, en wel om 08.30 thuis tegen Hillegom f6 in de strijd om de beker.

alt