D7M haalt eerste zege binnen

Na een leuk opwarmpotje op het Hageveld-terrein tegen DSS D11 (2-6 zege) stond zaterdag 24 augustus de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Uit bij Geel Wit voor de beker, met prachtig weer, wat wil een mens (meid) nog meer? Al snel werd duidelijk dat Alliance veruit het meeste voetbal in de ploeg had. Rustend op een onverwoestbare verdediging met Jessica, Luca, Anna B, Rosalie, in de rug gedekt door de onpasseerbare Lune bouwde de D7M rustig op richting vijandelijk doel. Die rust was het enige verwijt dat je de meiden kon maken, het was allemaal erg verzorgd, maar de scherpte voor het doel ontbrak en Geel Wit beschikte ook over een aardig keepertje. Onze eigen keeper Julia kreeg volgens mij in de in 1e helft letterlijk niet één bal. Net voor rust liet Hannah zien dat ze mooie indraaiende corners kan nemen, pas in tweede instantie lepelde Anna VdV de bal in de hoek. Na rust stelde het veelkoppige publiek vast dat de meiden wat feller werden. Toch maakte Geel Wit eerst gelijk. Tijdens een van hun zeldzame aanvallen zagen we een paar misverstanden en vervolgens een intikker: 1-1. Daarna was het louter Alliance dat voetbalde. Over de rechterflank blonken Hannelore en Eef uit met mooie combinaties, Jula liet haar talent en snelheid zien (maar mag nog iets zelfzuchtiger worden!) en Olivia deed in de spits wat een spits moet doen: na een mooie aanval en een eerste goede redding van de keeper, draaide ze zich om haar as en schoot prima raak. Even later zagen we Hannah – meer op haar gemak als buitenspeler – haar snelheid en doelgerichtheid demonstreren: 1-3. De laatste goal was de mooiste: een schitterende dieptepass van Sterre bereikt de op volle snelheid liggende Hannah, die niet zelfzuchtig was en op het laatste moment breed legde op Olivia.: 1-4
Veelbelovend meiden, maar het moet nog veel beter kunnen!