E7: Streekderby eindigt in terecht gelijkspel (2-2)

Ware het niet dat we eigenlijk een oefenwedstrijd zouden spelen, maar de KNVB had op het laatste moment toch nog onze inhaalwedstrijd ingepland. Het betrof onze streekderby bij THB. Het was goed voetbalweer in de vroege ochtenduren, alleen een beetje koud. THB E1 was onze tegenstander, we waren immers gepromoveerd van de 6e naar de 5e klasse, dus dit zullen wel hele andere wedstrijden worden dan in de najaarscompetitie. THB E1 is een team dat al 3 jaar met elkaar samenspeeld en ook nog eens 3 jaar achter elkaar kampioen is geworden, dus we konden onze borst nat maken.

De eerste helft begonnen we met Mika in het doel, achterin ons vertrouwde koppel Kit en Finley. Normaal gesproken is het Kit die toch zo af en toe naar voren gaat, maar dit keer was zijn taak om toch een beetje achterin te blijven om de gevaarlijke aanvallers van THB af te stoppen. Het begin van de wedstrijd hadden we het moeilijk, we kwamen niet van eigen helft af, THB kreeg wat kansen, maar keeper Mika pareerde de schoten goed. Naarmate de eerste helft vorderde trokken we de partij meer naar ons toe onder aanvoering van Guido en Max togen we naar voren wat in een paar kansen resulteerde. Zoals een streekderby hoort te zijn, het was een boeiend spektakelstuk, resulteerde in een afstandschot van Colin, we zagen al een paar keer dat de keeper de bal steeds niet klemvast had, en Tijs scoorde uit de rebound en de 0-1 stond verrassend op het scorebord. Met nog een paar minuten te gaan bleven we knap overeind tot aan de rust. Na de korte rustperiode begonnen we met Colin in het doel, maar nu de tweede helft met Mika achterin begonnen we sterk onder aanvoering van Quinten en Max kregen we veel kansen, oa Maxime op de paal. Af en toe leek het wel flipperkastvoetbal maar de bal wilde er niet in totdat de bal voor Pjotrs voeten belandde en droog in de hoek knalde dat de 0-2 betekende. Verrassender kon het bijna niet, totdat THB sterker werd en al gauw de 1-2 binnenknalde en niet veel later de 2-2 viel. Na de 2-2 kreeg THB nog wat kansjes, maar onze verdedigingsblok stond goed, vertrouwd met Kit en Finley en Mika erbij. We haalden de eindstreep met een verdiend gelijkspel. Het was in ieder geval een boeiend spektakelstuk, we kunnen tevreden zijn met deze voortreffelijke wedstrijd, jongens!!!