E11M wint weer van jongens!

Op de hard bevroren, hobbelige piste in IJmuiden waren onze artistieke dames van de E11M bepaald niet in het voordeel. Zij spelen namelijk bij voorkeur op een mooi, strak kunstgrasveldje bij een lekker zonnetje.
Niettemin namen ze toch weer het initiatief, maar uit een afgeslagen corner maakte IJmuiden de 1-0. De IJmuidenaren waren vorige week met 10-1 door Beverwijk afgedroogd en waren duidelijk niet van plan om zich door meiden in te laten maken. De gelijkmaker viel echter spoedig door een “zaalvoetbalgoal” beginnend bij de prima opbouwende en knalhard verdedigende Luca via Hannelore en Anna bij Eef die keurig binnen schoof.

Even daarna kregen we een serie kansen voor Sterre en de steeds goed knokkende Pien (die sterker is dan al die jongens), maar de bal ging er steeds net niet in. Net als vorige week hadden we eigenlijk bij de pauze al met 4 doelpunten voor moeten staan! Kort voor rust verschalkte Eef een verdediger (ik meende te horen dat ie Daan heette) en maakte zij handig de 1-2. Dat leek een mooie ruststand te worden, zeker omdat Danae weer als een heldin stond te keepen, maar helaas viel na een snelle counter de 2-2 heel ongelukkig door een door Luca van richting veranderd schot.
De tweede helft vergde veel van de krachten van alle spelers. De eerste tien minuten gingen gelijk op, maar langzaam maar zeker nam de druk van de E11M toe. Lune en Eef waren onvermoeibaar op links, Jessica kreeg meer greep op haar tegenstander en Anna vond het tijd om te laten zien wie er de baas was op het veld. Na een voorzet van de wederom uitstekend spelende Hannelore kwam de bal voor de voeten van deze Anna, die snoeihard uithaalde: 2-3. We waren nog niet uitgejuicht of de gelijkmaker lag al binnen. De half-bevroren Danae – had bijna niks te doen in de 2e helft - kwam iets minder snel uit haar goal dan normaal: 3-3. Het slotakkoord was gelukkig en verdiend voor onze meiden: Hannelore en Pien knokten zich op rechts richting achterlijn en weer sloeg Anna toe. Daarmee zijn wij nu de trotse koploper, goed gedaan meiden, maar volgens mij gaat de zware tegenstand nog komen.