C1 overtuigt bij Olympia: 1-5

Het was koud, er ontbraken nogal wat vaste waarden zoals Sytze, Jelmer, Pim en Jesse, dus dat beloofde een zware pot te worden. En na wat beginschermutselingen kwam Olympia inderdaad uit een penalty, correct gegeven door de goed leidende scheidsrechter, op 1-0. Maar dat was snel voorbij. Onverstoorbaar trokken de discipelen van het triumviraat naar voren, onder leiding van de goed spelende Folkert en de werkelijk ontketende Rory. En uit een mooi aangesneden corner van Patryk kopte aanvoerder Bram overtuigend de gelijkmaker binnen.

Het was oppassen op de handige, balvaardige acties van een paar Olympianen, maar de defensie met een zeer solide spelende , veel ballen veroverende Bas (dat is een compliment, Bas!) hield de mannen ver van de steeds kouder wordende Hugo af. Gelukkig speelde Joel weer eens een helft mee en dat zag er goed uit. Als rechtsback had Youri zijn handen vol aan hun beste speler, een razendsnelle pingelaar, die gelukkig geen al te best schot had. Invaller spits David (snel, actief, goed positie kiezend) tikte ‘cool’ de 2-1 binnen en Rory bekroonde zijn prima 1e helft met een prachtige boogbal over de keeper.
Dat was een lekkere ruststand, waardoor er met vertrouwen aan de 2e helft werd begonnen en dat was nodig ook want Olympia zette echt een tandje bij. De hard werkende Julius en Cian wonnen echter vaker hun duels en het was alleen jammer dat invaller Koen na 10 minuten alweer, geblesseerd het veld afstrompelde. Na een totaal onnodige, maar wel terechte rode kaart voor Olympia was de spanning halverwege de 2e helft verdwenen. Nog een andere invaller, Robbie, die samen met Wesley in de slotfase het middenveld versterkte zette Folkert fraai voor de keeper: 1-4. De laatste goal kwam weer van de voet van Folkert die een enorme scrimmage droog afrondde. Goede zege mannen, jullie staan stevig op de 3e plek en wie weet wat de toekomst nog meer brengt. En hulde aan die prima C2-invallers!!!