Nipte nederlaag Alliance MD1 (1-2) tegen Spaarnwoude MD1

Het zag er qua weer nog niet eens zo slecht uit op zaterdag 2 februari bij Spaarnwoude. Maar schijn bedriegt, ondanks dat de meeste meiden wel goed gekleed waren en handschoenen droegen (maar met een das om mag je niet voetballen Wietske), klappertanden toch sommige meiden door de ijzige wind die vrij spel heeft op het veld van Spaarnwoude. Onze huistekenares Anna K. heeft dat weer heel mooi in de bijgevoegde tekening neergezet.

Als gastspeelsters deden Laura mee en Luca, die al meteen op de verantwoordelijke plek van laatste vrouw werd gezet en dat heel goed deed. Wellicht door de kou, maar in de eerste helft kwamen we nog niet goed op gang. Anna K., die weer onder de lat stond na enige tijd afwezig te zijn geweest, keepte heel lekker. We kregen echter een goal tegen doordat we de bal niet goed wegwerkte en Spaarnwoude kon scoren. Toch draaide de verdediging met Zhitao, Lotta, Zanna, Luca en Saar best goed, en meer doelpunten gingen er dan ook niet in. Ondanks het feit dat Pien, Mischa, Wietske (ging lekker he), Dorine en Laura hun best deden op het middenveld, het kostte toch de nodige moeite om de spitsen Lisette en Hannah te bereiken. Veel druk konden we dan ook niet zetten.

In de tweede helft kwam Nina, die ondanks dat ze twee weken ziek was geweest, per se een helft wilde meespelen, erin en schoof Luca door naar het middenveld. Hierdoor konden we ineens veel meer druk zetten; helaas kregen we via een counter van Spaarnwoude een goal tegen: 0-2. Onze meiden lieten echter de kop niet hangen en dapper speelden ze ondanks de kou door. Dit resulteerde 5 minuten voor tijd in een welverdiende, en mooie, goal van Hannah, maar helaas hadden we te weinig tijd om nog de verdiende gelijkmaker te maken. Volgende keer thuis tegen Spaarnwoude zullen we revanche nemen.


alt