MSIJ Alliance MC1: 1-2 Alliance wint kraker op karakter

Eind januari bliezen Siberische sneeuwstormen over het Hollandse vlakke land. En nu, nog geen week later stonden wij, het publiek, aan de rand van de IJmuider duinen op een stukje vlakte in een heerlijk zonnetje te genieten van een prachtige voetbalstrijd. Alliance startte met de straffe wind in de rug en had een licht veldoverwicht. Op het middenveld werd zeer goed gecombineerd. Spelers boden zich aan, ballen werden in de voeten aangespeeld en de opbouw vanuit de verdediging was verzorgd. Geleidelijk aan werd Alliance hierdoor sterker. Meer en meer druk werd uitgeoefend op het goal van SVIJ waar een zeer goede keeper haar doel schoon wist te houden. Jara brak de ban door koelbloedig de bal in de verre hoek in het zijnet te leggen. Niet veel later was het Jippe die na een scrimmage op de goede plek stond en trefzeker de twee aantekende. Over en weer waren er kansen. Het zegt genoeg over de kracht van SVIJ dat onze beste speler onze keeper was. Marit stopte een aantal onmogelijke ballen en zorgde eigenhandig dat wij met de nul de rust in gingen.
Na de rust was Het SVIJ dat de wedstrijd dicteerde. Wat zat er bij SVIJ in de limonade? Waren het cortisonen, was het bloeddoping of was het EPO? Wij weten het niet, maar SVIJ was ongemeen sterk en legde ons het Hoogovense vuur aan de schenen. Met een prachtig schot werd Marith dan toch gepasseerd. SVIJ trachtte door te douwen, maar de Alliance verdediging hield kranig stand. Alliance vocht zich door heel hard werken terug in de wedstrijd en bovenal door sterk voetbal. Het laatste kwartier van de wedstrijd had Alliance weer het betere van het spel. De wedstrijd golfde echter op en neer. Onze aanval strandde op de sterke keeper. Ilse, Isabelle en Jippe konden geen koaltje meer uit dit IJmuider vuur slepen. SVIJ kreeg ook een aantal kansen, maar ook zij konden deze niet verzilveren.
Dit was een prachtige voetbalmiddag. Lekker zonnetje, maar bovenal een geweldig sterk en goed spelend Alliance, dat het stapje extra wist te doen, waar SVIJ het niet meer op kon brengen. Alliance heeft deze spannende voetbalkraker op karakter gewonnen. Grote klasse. Een mooiere seizoensopening kan je je als Alliance-publiek niet wensen