E11M te sterk voor jongens team

Er wordt wel eens lacherig gedaan over meisjesvoetbal. Ook gisteren voorafgaand aan de entree van de E11M in de jongenscompetitie werd er hier en daar schamper of bezorgd ("is dat wel verstandig, die jongens zijn ruw?") gesproken. In bepaalde delen van Krommenie zal er echter na afgelopen zaterdag met respect en een zekere ontreddering – en opluchting – terug gekeken worden op de wedstrijd van zaterdag jl.
Vanaf de 1e minuut daverden de meiden over de mannen van Sporting Krommenie heen. Er werd onder leiding van captain Anna en de altijd goed vrijlopende Rosalie getikt en bewogen dat het een lieve lust had. In de duels werden de mannen technisch en fysiek (!) afgetroefd en geheel terecht namen we via een mooie aanval en een schot van Hannelore de leiding. Daarna zagen we Eef de lat ranselen, alvorens Anna de 2-0 ruststand aantekende. Op dat moment had keepster Danae eigenlijk nog maar weinig te doen gehad, want twee snelle, blonde furiën – Lune en Luca – hielden alles bij haar weg en zij bouwden ook nog eens met veel overzicht op. Op het middenveld lieten Jill en Hannelore zien dat zij door die grotere tegenstand enorm groeien. Het enige wat je op onze meiden aan kon merken was het feit dat er eigenlijk al vijf keer gescoord had moeten zijn bij de pauze.
Ook de 3-0 na rust was het resultaat van een mooie aanval met een superieure afronding (eventjes inhouden voor ze schoot) van Anna. Daarna werden de meiden overmoedig – net als jongens kunnen meisjes ook genieten van het "dollen" van de tegenstander – en uit een snelle counter werd de 3-1 gescoord. Vervolgens bekroonde Eef een topwedstrijd met de verdiende 4-1 uit een afstandsschot. Het wachten was op de 5-1; rechterspits Pien schoot ziedend hard naast en Sterre raakte de lat na een heerlijk passje van Rosalie. Hun keeper had erg veel te doen en dat deed ie meestal goed.
En die opluchting? Die ontstond in de laatste minuut, toen er een storing in de opbouw van achteruit plaats vond en Sporting vervolgens in 1 minuut twee keer scoorde: 4-3. De 3 punten waren dus voor ons, maar deze uitslag doet een gelijkwaardige wedstrijd vermoeden en daarmee deden onze meiden zichzelf tekort. Iets zegt mij, dat dat volgende week niet het geval zal zijn, want dit zijn hele slimme, fanatieke en ook nog erg gezellige meiden, die razendsnel leren!!