E7: Onnodig verlies tegen Haarlem-Kennemerland

Eindelijk is het zover, we kunnen weer voetballen na een paar voetballoze zaterdagen. Uit nood gingen we vorige week zaterdag maar de zaal in, toen konden we al merken dat de jongens er fanatiek ingingen, ze hadden gewoon honger naar de bal.

Vanmiddag was het dan zover, maar ja de E7 had een vrij weekend in competitieverband dus maar een oefenwedstrijd geregeld tegen Haarlem-Kennemerland E3. Deze 4e klasser, speelt een klasse hoger dan de E7, is een aantrekkelijke tegenstander, kijken hoe onze jongens ertegen over staan. We begonnen de match met goed combinatievoetbal, we deden niets onder voor Haarlem-Kennemerland. Met Tijs op doel, Kit en Mika achterin, op het middenveld hadden we Colin, Max en Pjotr en voorin Maxime en Colin. We kwamen verdiend op 1-0 door een verre uittrap van Tijs, Max tikte de bal langs de keeper, waaruit Pjotr scoorde. We bleven de aanval zoeken in de eerste helft, het leverde wat kansen op, maar het bleef 1-0 tot aan de rust. Ook de tweede helft begonnen we met aanvallend spel, het leverde begin van de tweede helft wat kansen op onder meer voor Tijs, een afstandsschot van Mika dat net naast ging. Uiteindelijk kwam de E7 op 2-0 door een mooie steekpass van Colin op Maxime. Daarna werden we wat slordiger, het werd daarom dan ook 2-1. Het bleef daarna lang 2-1 tot een kwartier voor tijd, je kon zien dat de jongens er een beetje doorheen zaten, het viel als een kaartenhuis inelkaar, want binnen een mum van tijd stond Haarlem-Kennemerland voor met 2-5, uiteindelijk scoorde Maxime nog de 3-5.

Helaas jongens volgende week gaan we weer verder, dit zijn leermomenten, ze weten in ieder geval weer wat verliezen is en dat je tegen een klasse hoger spelend team wat meer moet geven.