Goede start bij HFC:

De 'nieuwe meiden' van de ME2 gingen vandaag furieus van start. Onder impuls van co-captain Lena werd direct de aanval gezocht. De andere co-captain – Lysanne – beleefde een miserabele eerste helft: zij hoefde slechts een keer een terugspeelbal op te rapen. Dat was te wijten aan het goede verdedigen van Annemijn en Floor, in de rug gesteund door huurling Luca. In de aanval dartelden Isa en Danae en er kwamen kansen. De 0-1 voorsprong kwam van de voet van Isa, die – via een van richting veranderd schot – ook de 0-2 op haar geweten had.
In de tweede helft kwam HFC wat meer aan aanvallen toe al bleven de beste kansen voor Floor en Annemijn, die nu in de spits stonden. Zij werden een paar keer subtiel bediend door de ijverige Neve, die na de rust duidelijk meer aanwezig was. Lysanne kon ook lekker haar opgekropte energie kwijt en pas in de blessuretijd wisten de dappere HFC-meiden de eretreffer te scoren.
Prima start, dames. Volgende week zal het zwaarder worden tegen Haarlem Kennemerland!