Niks meer aan te doen.....B1 kampioen!!

B1 KAMPIOEN!
Wie dat half november had voorspeld zou met zachte hand naar een gewatteerde kamer zijn begeleid. De B1 stond 6e en de zorg was dat we de promotiepoule niet eens zouden halen. Mijn opgewekte mailtje eind november met de aanhef "hallo kampioenen" bevestigde mijn reputatie van licht gestoorde optimist.

Dat optimisme was echter serieus bedoeld en mede gestoeld op de cruciale wederopstanding in de 2e helft tegen Schoten. Na een hopeloze 1-4 ruststand leek het seizoen in droefenis te eindigen, maar de mannen rechtten de rug en sleepten er een onwaarschijnlijke 4-4 uit. In de week daarna werd de mat aangeveegd met de toenmalige koploper De Kennemers. Sindsdien speelt onze B1 weer zoals jeugdbestuur-voorzitter Robert Graat terecht opmerkte 'met de borst vooruit'.

In twee heftige uitduels met de uiteindelijke zwaarste concurrent Hillegom werd een keer gewonnen en een keer verloren. Doordat Schoten en Hillegom bleven winnen konden op de laatste dag van de najaarscompetitie (vandaag/zaterdag) nog 3 teams kampioen worden. Hillegom ontving Schoten en wij moesten uit naar De Kennemers. Deze voormalige koploper is de oorwassing van november nooit meer helemaal te boven gekomen. Niettemin maakten de mannen van Versteeg het even spannend door in de eerste minuut al met 1-0 achter te komen. Door een geraffineerd geplaatste trap van Tijmen kwamen we gelijk.

Aangezien ik wegens bekerverplichtingen van de ME1 de wedstrijd niet heb kunnen volgen moet mijn verslag vandaag wat oppervlakkig blijven. Bij rust was de B1 naar 1-6 doorgestoten, de eindstand was 1-10!!! Neemt u van mij gerust aan dat Giel en Daniel wel gescoord zullen hebben en er was in ieder geval een eervolle vermelding voor Dirk den Boer, die zijn eerste van het seizoen maakte. De mannen van Hillegom boekten een knappe 3-1 zege op Schoten, maar ons doelsaldo was dankzij de monsterscore van vandaag ineens een stuk beter.

Hulde aan deze B1-jongens die een geweldig strijdende en goed voetballende eenheid aan het worden zijn. Dank ook aan Ben Kauling en zijn B2-boys, die ook vandaag weer personele steun verleenden (Bas, Thomas, Jesse en Jordi). Zo zie je maar waar goed trainen, gezond leven en geheelonthouding toe kunnen leiden.

b1-najaarskampioen-uitslagen-stand