1e nederlaag ME1:

De tegenstander vandaag in de beker was Buitenveldert ME1. Ook zij waren ongeslagen kampioen geworden in hun poule. Buitenveldert heeft echter maar liefst 5 ME teams en is de grootste dames/meisjesvoetbalvereniging van Nederland. Zij kunnen kiezen uit 50 meiden en wij uit 15! Zouden onze meissies derhalve weggeblazen worden?
Driewerf neen! Onder leiding van captain Anna nam Alliance het initiatief en vanuit het veldoverwicht ontstonden de eerste kansen. Het was Jill die na een minuut of tien de verdiende 1-0 aantekende. Achterin hielden Jessica (in haar 2e wedstrijd) en de ijzersterk verdedigende Luca de tegenstanders goed onder controle en op het middenveld speelden Rosalie en vooral Hannelore een prima partij. Veel power in de duels en goede loopacties. Helaas bleef de ruststand tot 1-0 beperkt, want na rust liet Buitenveldert steeds meer van hun individuele en collectieve klasse zien. Dit zijn meiden die al jaren voetballen en dat was te merken. Verder hadden wij pech dat Sterre na rust naar een verjaardagspartijtje moest, al werd zij prima vervangen door de fysiek sterke en gedreven spelende Pien (in haar 4e wedstrijd). In de eerste 10 minuten scoorde Buitenveldert twee keer ondanks het feit dat onze Danae weer eens liet zien wat een geweldige keepster zij aan het worden is. Nadat Jessica in het veld terug kwam voor de verdienstelijk invallende Brecht nam Alliance weer het initiatief over, maar ondanks de dreigende demarrages van Anna en goede kansen voor Hannelore, Rosalie en Pien wilde de verdiende gelijkmaker niet vallen.
Niet getreurd meiden; jullie trainers en ouders waren apetrots op het vertoonde spel en de enorme beleving. Ook de leiding van Buitenveldert was onder de indruk; dit was de eerste keer dit seizoen dat zijn meiden op de proef werden gesteld. We gaan gauw nog eens tegen ze oefenen, want van dit soort wedstrijden worden we beter. En als een paar meiden bij ons wat meer ervaring hebben op kunnen doen hoeven wij voor niemand opzij te gaan.